Εξέγερση γονιών και παιδιών κατά των μέτρων, διαμαρτυρίες και αποχή από μαθήματα

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γονέων έξω από σχολικές μονάδες και αποχή μαθητών από τα μαθήματα τους, έκαναν “πρεμιέρα” τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά με την αναχαίτιση των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού και προνοούν την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας για όλα τα παιδιά άνω των έξι ετών, τη διενέργεια rapid test μια φορά την εβδομάδα και την ακύρωση όλων των ενδοσχολικών, χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

Στο Τρίτο Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου γονείς και παιδιά ανάρτησαν πανό στα σιδερένεια κιγκλιδώματα του εκπαιδευτηρίου και ζήτησαν από την κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις για τα μέτρα.

Οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι την αναστολή ή επανεξέταση των μέτρων, που να μην προνοούν ιατρικές πράξεις χωρίς την παρουσία τους.

ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

Στη Λεμεσό οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Επαρχιακό Γραφείου του Υπουργείου Παιδείας, στο οποίο νωρίτερα σήμερα το πρωί εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος τοποθετημένος στην είσοδο του κτιρίου, ο οποίος πυροδοτήθηκε, αλλά δεν εξερράγη.

ΛΕΜΕΣΟΣ

ΛΕΕΜΣΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ

Γονείς και παιδία βρέθηκαν στην περιοχή, η οποία αποκλείστηκε για την κυκλοφορία οχημάτων, φώναξαν συνθήματα και έδωσαν νέο ραντεβού, έως ότου τα μέτρα συνεχίζονται στα σχολεία.

Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και έξω από το Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Παιδείας στη Λάρνακα, με συνθήματα, πανό διαμαρτυρίες και φωνές για κατάργηση των νέων μέτρων.

ΛΑΡΝΑΚΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφή ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ότι η αρχική απόφαση του συνόλου για δυναμικές κινητοποιήσεις αναατάληκε χθες το βράδυ, ωστόσο δεν μπορεί να απαγορευτεί σε όσους Συνδέσμους επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν.

πηγή: alphanews.live