Η μη βεβήλωση του τάφου… έχει συνέχεια

Απρόβλεπτη τροπή παίρνει η υπόθεση με την υποτιθέμενη βεβήλωση τάφου γυναίκας σε κοιμητήριο της Λευκωσίας. Πρώτα ήταν η επιστημονική διαπίστωση ότι στην ουσία δεν υπήρξε βεβήλωση, κάτι που διαφάνηκε χτες ύστερα από επιτόπια εξέταση. Ακολούθησε αργότερα επιστολή από δικηγορικό γραφείο με την οποία αναφέρεται ότι έχουν ήδη ληφθεί τα απαραίτητα προκαταρκτικά μέτρα για να κινηθούν δικαστικώς κατά της οποιασδήποτε ειδησεογραφικής πλατφόρμας δημοσιεύει και αναδημοσιεύει βλαπτικούς ισχυρισμούς για τον πελάτη τους. Το γραφείο εκπροσωπεί τον φερόμενο σαν ύποπτο για τη δήθεν βεβήλωση.

Αυτούσια η επιστολή:

«Διά της παρούσας επιστολής θα θέλαμε να τονίσουμε την ανησυχία μας, δια τα πρόσφατα δημοσιεύματα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφορικά με την εκταφή και/ή κλοπή σορού και/ή βεβήλωση τάφου γυναίκας στις 16/11/21, από κοιμητήριο στην Επαρχία Λευκωσίας.

Το όλο γεγονός, αυτό καθ’ εαυτό μόνο τραγικό μπορεί να χαρακτηριστεί, και καταδικάζουμε την επαίσχυντη συμπεριφορά των αυτουργών όπου καταπατώντας κάθε κανόνα ηθικής, προέβησαν σε αυτή την ασύλληπτη δια κάθε σύγχρονη κοινωνία, πράξη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα από την οικογένεια δια αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά.

Όμως τα συνεχή δημοσιεύματα και/ή αναδημοσιεύσεις, με ισχυρισμούς και/ή διάρρευση πληροφοριών όπου παρουσιάζονται ως εκ των έσω πληροφορίες και/ή ως δεδομένα, όπου εμμέσως κατονομάζουν ηθικούς αυτουργούς, και/ή μέσω χρήσης αναφορών και/ή πληροφοριών όπου λειτουργούν ως αναγνωριστικά στοιχεία δια την έμμεση ταυτοποίηση των κατ’ ισχυρισμό αυτουργών, όπως το θρήσκευμα της αποθανούσας, το ποινικό μητρώο του υιού της, το ότι ο υιός της είναι πλέον στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και μάρτυρας κατηγορίας σε εκκρεμούσα υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας όπου αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, με ρητές αναφορές δια το είδος των ναρκωτικών ουσιών και/ή ποσότητας, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως κατάφορη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του πελάτη μας όπου βρίσκεται κατηγορούμενος στη ρηθείσα υπόθεση. Αλλά και να επηρεάζει δυσμενώς μια εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία, και ενδεχομένως να ελλοχεύει ο κίνδυνος μόλυνσης και/ή κατάλυσης των εχεγγύων μιας δίκαιης δίκης.

Σε μια ήδη ταλαιπωρημένη υπόθεση, με καταγγελίες στην Αστυνομία από συνήγορους υπεράσπισης ότι έγιναν δέκτες απειλών από μάρτυρες κατηγορίας και/ή συμβάντα τυχαία ή μη, όπως εμπρησμοί Δικηγορικών Γραφείων, επ’ ουδενί δεν εξυπηρετεί η περαιτέρω υποδαύλιση της όλης διαδικασίας, με αστήρικτους ισχυρισμούς και έμμεσης υπόδειξης υπόπτων. Αρμόδια δια την εξεύρεση των αυτουργών είναι η Αστυνομία, και δια την εκδίκασή τους, αρμόδια είναι η Δικαστική Αρχή.

Επαναλαμβάνουμε ότι καταδικάζουμε την αποτρόπαια αυτή πράξη, και δηλώνουμε εμπράκτως τη θλίψη και συμπαράστασή μας στην οικογένεια.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη τα ανωτέρω, με γνώμονα την ευθυκρισία, και τη δημοσιογραφική δεοντολογία και πράξετε αναλόγως προς αποφυγή περαιτέρω δημοσίευσης και/ή αναδημοσίευσης των αναφερθέντων. Ήδη έχουμε λάβει τα απαραίτητα προκαταρκτικά μέτρα να κινηθούμε δικαστικώς κατά της όποιας ειδησεογραφικής πλατφόρμας δημοσιεύει και αναδημοσιεύει τέτοιου είδους ισχυρισμούς βλαπτικούς δια τον πελάτη μας.

Επιφυλάσσοντας το δικαίωμα μας και δια καταγγελία του συμβάντος τόσο στη Γενική Εισαγγελία όσο και στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.»