ΚΕΒΕ: Σε καλύτερη θέση η οικονομία-Δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές

Δεν έχουν επουλωθεί οι πολλές πληγές που μας κληροδότησε η πανδημία, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του ΚΕΒΕ

Αν και η οικονομία είναι σε καλύτερη θέση, εντούτοις δεν έχουν επουλωθεί οι πολλές πληγές που μας κληροδότησε η πανδημία, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του ΚΕΒΕ που κυκλοφόρησε ενόψει της 94ης Γενικής Συνέλευσής του. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Λευκωσία.

Χαιρετισμό στη συνέλευση θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις οικονομικές στοχεύσεις της Κυβέρνησης καθώς και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας. Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, που έρχεται στην Κύπρο για τον σκοπό αυτό.

Κύριος ομιλητής στη συνέλευση θα είναι ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ο οποίος θα παρουσιάσει τις θέσεις και απόψεις του επιχειρηματικού κόσμου για την οικονομία.

Το  ΚΕΒΕ, στην έκθεσή του, αναφέρεται σε μια σειρά προβλημάτων, παρά το γεγονός, όπως αναφέρει, ότι σήμερα επανήλθαμε στην κανονικότητα σιγά-σιγά.

Μεταξύ αυτών είναι η  χειροτέρευση των δεικτών στα δημόσια οικονομικά, με πιο ανησυχητική την αλματώδη άνοδο του δημόσιου χρέους στο 120% του ΑΕΠ, η έκθεση επιχειρήσεων και νοικοκυριών σε τραπεζικά δάνεια, η έλλειψη επαρκούς ρευστότητας χρήματος στην αγορά, η συνεχή διόγκωση των ελλειμμάτων του κράτους και η αστάθεια στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

πηγή: ΚΥΠΕ