Λάβρος ο γ.γ. της ΠΟΕΔ: «Γονέας απείλησε να φέρει όπλο – Έβρισαν διευθυντές σχολείων»

Έντονη ήταν η αντίδραση του γ.γ. της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους, κατά ορισμένων γονέων που διαφωνούν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας περιστατικά σωματικής βίας και βρισιών σε βάρος εκπαιδευτικών. Καλεί μάλιστα τις διευθύνσεις των σχολείων να ειδοποιούν την Αστυνομία σε περιπτώσεις ακραίων συμπεριφορών και την πολιτεία να προστατεύσει το δημόσιο σχολείο.

Σε δηλώσεις του στο politis.com ο κ. Χαραλάμπους αναφέρθηκε και σε μια περίπτωση γονέα που απείλησε ότι θα πάει να φέρει όπλο. «Είχαμε», πρόσθεσε, «περιστατικά προπηλακισμών, βρισιών και επιθέσεων σε διευθυντές σχολείων στη Λευκωσία, στη Λεμεσό και στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Μάλιστα ομάδα γονιών έσπρωξε τα κάγκελα για να εισέλθει στο σχολείο». Υπάρχουν, όπως είπε, αρκετές καταγγελίες και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της ΠΟΕΔ και θα εξετάσει το ενδεχόμενο της έκτακτης σύγκλησης του συμβουλίου για λήψη νέων μέτρων ώστε να προστατευθούν τα μέλη της οργάνωσης, τα παιδιά και τα σχολεία.

Αυτούσια η ανάρτηση:

πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ