Πυροδότηση βόμβας με άρωμα… διαμαρτυρίας

Βόμβα πυροδότησαν άγνωστοι χθες το πρωί έξω από το επαρχιακό γραφείο του υπουργείου Παιδείας στη Λεμεσό η οποία ωστόσο δεν εξερράγη, λίγο πριν από τις διαμαρτυρίες γονέων για τα νέα μέτρα που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση για αναχαίτιση της πανδημίας και ειδικότερα για τη χρήση μάσκας και Safe Pass στα παιδιά των 6 με 11 ετών.

Άμεσα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού όπως και πυροτεχνουργός έσπευσαν στο μέρος όπου απέκλεισαν τη σκηνή για εξετάσεις. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος ο οποίος υδροδοτήθηκε αλλά δεν εξερράγη.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριακού, ερωτηθείς αν σχετίζεται η τοποθέτηση βόμβας με τη διαμαρτυρία των γονέων, ανέφερε ότι πως τα κίνητρα αλλά και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την εγκληματική ενέργεια διερευνώνται. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε», ανέφερε.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού από την πρώτη στιγμή προχώρησαν σε διάφορες εξετάσεις ως προς τον εντοπισμό των δραστών ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός αφού αδρανοποιήθηκε από πυροτεχνουργό, παραλήφθηκε ως τεκμήριο για να σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις. Οι Αρχές έχουν παραλάβει κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής για εξετάσεις αφού πιθανόν να καταγράφηκαν οι κινήσεις του δράστη ή δραστών.

Γονείς έκλεισαν για μία ώρα το Λιμάνι

Την ίδια ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιτόπιες εξετάσεις και οι έρευνες των ανακριτών ΤΑΕ, εκατοντάδες γονείς ήταν έξω από το κτήριο ζητώντας να ανάκληση των μέτρων που έχουν τεθεί από χθες σε εφαρμογή στα Δημοτικά. Οι διαμαρτυρόμενοι γονείς τα έβαλαν και με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και με τους Συνδέσμους Γονέων των Σχολείων για την απόφαση τους να ανακαλέσουν την αποχή από τα μαθήματα.

Γονείς και μαθητές φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό αφού έκλεισαν για αρκετή ώρα τη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ πορεύτηκαν μέχρι το νέο Λιμάνι. Μάλιστα, στο σημείο δεν έλειψαν και οι εντάσεις με τους εργαζομένους στο Λιμάνι αφού απέκοψαν για σχεδόν μια ώρα την είσοδο και έξοδο από το τερματικό της DP World Limassol.

Οι γονείς εξέφρασαν για ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Philenews