Στο φόρτε της η αστυνομική αδιαφορία

Η πρόσφατη τραγωδία στους Τρούλους, με θύμα μπούλινγκ δεκαπεντάχρονο, φαίνεται ότι δεν φρονημάτισε ούτε την ίδια την αστυνομία, πολύ περισσότερο τους υπόλοιπους.

Όπως γράφει σήμερα ο «Πολίτης» «τον τρόμο από ανήλικους «φίλους» του βιώνει ένας 15χρονος μαθητής σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Πρόκειται για παιδί με κάποια προβλήματα, το οποίο δύο μεγαλύτεροι μαθητές από Τεχνική Σχολή έχουν μετατρέψει σε παιχνίδι.»

Το εξοργιστικό είναι ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα  «Καθηγήτρια του 15χρονου πήρε την πρωτοβουλία να αναφέρει τα γεγονότα στον τοπικό αστυνομικό σταθμό, από τον οποίο την απέπεμψαν… και της είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι αν δεν έφερνε τον μαθητή να δώσει κατάθεση. Αδιαφορία φαίνεται να επέδειξε και η Σύμβουλος των μεγαλύτερων μαθητών, η οποία αποποιήθηκε κάθε ευθύνης με τη δικαιολογία ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα εκτός σχολείου! Ωστόσο, ενημερώθηκε ο βοηθός αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος έδωσε οδηγίες για εξέταση της υπόθεσης και ενημέρωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίες παρακολουθούν την οικογένεια του 15χρονου μαθητή.»

Με τέτοιες συμπεριφορές από πλευράς της αστυνομίας αλλά και υπεύθυνων καθηγητών όχι μόνο δεν θα καταστέλλονται τέτοια φαινόμενα, αλλά αντίθετα θα πληθαίνουν.

Κλεισμένος σε πορτμπαγκάζ

Συμπληρωματικά ο «Πολίτης» γράφει στο ρεπορτάζ του: «Όπως εκμυστηρεύθηκε ο 15χρονος σε καθηγήτριά του, πριν λίγο καιρό, ενώ βρισκόταν σε πάρκο του χωριού, δύο μεγαλύτεροι μαθητές της Τεχνικής Σχολής, οι οποίοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ, τον έπιασαν από τα χέρια και τα πόδια και τον ανάγκασαν να μπει στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου και αφού τον έκλεισαν μέσα άρχισαν να τρέχουν, ενώ αυτός είχε παραλύσει από τον φόβο του και ζητούσε να τον αφήσουν. Η καθηγήτρια ενημέρωσε τη Σύμβουλο του σχολείου, η οποία μίλησε με τον μαθητή, ο οποίος επανέλαβε τα γεγονότα. Αποφασίστηκε να γίνει καταγγελία στην Αστυνομία, αλλά οι καθηγήτριες ατύχησαν… Ο αστυνομικός στον σταθμό με τον οποίο συνομίλησαν δεν φάνηκε να δείχνει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λέγοντας πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν έδινε κατάθεση ο 15χρονος. Την ίδια ευθυνόφοβη στάση επέδειξε και η Σύμβουλος της Τεχνικής Σχολής, η οποία όταν ενημερώθηκε δήλωσε πως δεν μπορεί να παρέμβει, γιατί τα συμβάντα δεν έγιναν σε χώρο του σχολείου. Τελικώς, ενημερώθηκε ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας Δ. Δημητρίου, ο οποίος επιλήφθηκε άμεσα της υπόθεσης και έδωσε οδηγίες για ταχεία διερεύνηση και ενημέρωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.»

Κι άλλη καταγγελία

Εξάλλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πολίτης κατήγγειλε ότι εντόπισε σε δρόμο της Λεμεσού να κινείται με καροτσάκι υπερήλικα που προφανώς είχε φύγει από κοντινό γηροκομείο και ενώ ειδοποίησε την αστυνομία τρεις φορές μέσα σε 40 λεπτά, δεν φάνηκε κανένα περιπολικό όπως είχαν υποσχεθεί. Σημειώστε, γράφει ο καταγγέλλων, ότι ο αστυνομικός σταθμός είναι σε απόσταση 500 μέτρων.