Ξηλώνουν τα γκέτο της Κύπρου μετά το φονικό στην Λευκωσία

Oι εκτιμήσεις και ο τρόπος αντίδρασης / Η γκετοποίηση της πρωτεύουσας

Καμπανάκι ήχησε στην Αστυνομία και στις κρατικές Αρχές  το φονικό στην Έγκωμη με θύμα αλλοδαπό, αφού διαπιστώνεται μέσα από τις έρευνες για το έγκλημα, η δημιουργία γκέτο σχεδόν σε όλες τις πόλεις.

Ήδη, στο παιχνίδι, μπήκε η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που ενισχύει τα μέτρα των ανακριτών με τη συνδρομή και του Υφυπουργείου Πρόνοιας. Πέραν της Λευκωσίας, γκέτο διαμορφώνονται και σε άλλες πόλεις  όπως στη Λεμεσό και στην Πάφο στην περιοχή Χλώρακας.

Η χθεσινή εξέλιξη με τις σαρωτικές έρευνες της ΥΑΜ στην πολυκατοικία στον Παρισινό που διαπράχθηκε το φονικό, σηματοδότησε  το «παιδομάζωμα» παράνομων αλλοδαπών με σκοπό την άμεση απέλασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ανακριτές εντόπισαν στοιβαγμένες σαν σαρδέλες αλλοδαπούς σε διαμερίσματα «τρύπες» και άθλιες συνθήκες διαβίωσης.  Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα μπουν και τα επιδόματα που παραχωρούνται στους αλλοδαπούς.

Το Υφυπουργείο Πρόνοιας προέβη σε έλεγχο για να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών και όπως πληροφορούμαστε έγιναν παραστάσεις στο Δήμο Στροβόλου με σκοπό το εν λόγω κτίριο να κριθεί ακατάλληλο για διαβίωση και οι ένοικοι να το εγκαταλείψουν. 

Aνώτερες αστυνομικές πηγές αναφέρουν στην Offsite ότι «σαφώς τα τελευταία γεγονότα τέθηκαν υπό αξιολόγηση, αλλά τονίζουμε ότι δεν υπάρχει έξαρση του εγκλήματος στη  Λευκωσία». Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αποκάλυψαν ότι η Αστυνομία ανεβάζει ρυθμούς και πλέον βγάζει τα περίπολα για τα καλά στους δρόμους.

«Σκανάρει» περιοχές

«Πονοκέφαλο» αποτελούν για την Αστυνομία, τα γκέτο αλλοδαπών που δημιουργούνται στην πρωτεύουσα.

Το φονικό της Δευτέρας με θύμα 28χρονο στην περιοχή Παρισινού στην Έγκωμη που δέχθηκε πισώπλατες μαχαιριές αποτελεί άλλη μια αλυσίδα στα αιματηρά επεισόδια με θύματα αλλοδαπούς.

Η Αστυνομία έχει «σκανάρει» συγκεκριμένες περιοχές στην παλιά Λευκωσία, αλλά και στο κέντρο της πόλης και έχει το νου της με σαρωτικές  έρευνες,  Χαρτογράφηση αντίστοιχων περιοχών γίνεται και σε άλλες πόλεις.

πηγή: Offsite