Αυτός είναι ο λόγος που 7 Ιεράρχες… περιφρόνησαν τον Πάπα Φραγκίσκο και δεν πήγαν στην Αρχιεπισκοπή

Επτά Κύπριοι Ιεράρχες απουσίασαν χθες από την υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Η συνάντηση του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρυσοστόμου Β’ με τον Πάπα Φρααγκίσμο, πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 3/12/2021, στις 8:30 το πρωί. Η τελετή έγινε στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στην Λευκωσία. Κάποια μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν εμφανίστηκαν, με τη δικαιολογία ότι προέρχονται από Μοναστηριακή Σχολή και διαφωνούν με το να υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την Καθολική, σύμφωνα με τον Θεολόγο Θεόδωρο Κυριακού.

Οι Ιεράρχες, που απουσίασαν ήταν οι Μητροπολίτες Λεμεσού Αθανάσιος, Μόρφου Νεόφυτος, Τριμυθούντος Βαρνάβας, Ταμασού Ησαΐας, και οι Επίσκοποι Αμαθούντος Νικόλαος , Λήδρας Επιφάνιος και Αρσινόης Παγκράτιος.  Πλην του τελευταίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ageliaforos.com και τον Αριστείδη Βικέτο, ο Αρσινόης εξελέγη Επίσκοπος το 2020, ενώ οι υπόλοιποι ήταν παρόντες όταν  ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ προσήλθε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο, στις 4-6 Ιουνίου 2010.

Να σημειωθεί ότι ο Πάπας, σε ένδειξη τιμής και σεβασμού προς τον διάδοχο του Αποστόλου Βαρνάβα ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου,  ασπάστηκε το χέρι , τον Επιστήθιο Σταυρό και το Αρχιερατικό Εγκόλπιο τού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’.

Politis