Δεύτερος θάνατος από κορωνοϊό στο σπίτι

Νέο περιστατικό θανάτου προσώπου που πεθαίνει από κορονοϊό ενώ βρισκόταν στο σπίτι του αντί στο νοσοκομείο είχαμε χτες. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία πρόκειται γυναίκα στην Πάφο, ηλικίας 52 ετών, η οποία τελούσε υπό αυτοπεριορισμό τις τελευταίες μέρες μετά τη θετική διάγνωση για κορωνοιό, και βρέθηκε χθες νεκρή.

Η Αστυνομία εκ πρώτης όψεως έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, εξετάζοντας αιφνίδιο θάνατο, ωστόσο τα ακριβή αίτια και αν το τραγικό συμβάν συνδέεται με τον κορωνοιό θα διακριβωθούν μετά τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί αργότερα σήμερα.

Η 52χρονη τελούσε υπό αυτοπεριορισμό στην οικία της στην Πάφο, όπου την εντόπισε ο γιός της αναίσθητη. Κάλεσε αμέσως την Αστυνομία, μέλη της οποίας διαπίστωσαν ότι η άτυχη γυναίκα ήταν νεκρή. Τον θάνατο της επιβεβαίωσαν οι επί καθήκοντι ιατροί στο Νοσοκομείο Πάφου όπου μεταφέρθηκε.

Όπως είναι γνωστό λίγα 24ωρα νωρίτερα πέθανε χτυπημένος από κορωνοϊό και δάσκαλος από τη Λάρνακα ηλικία 51 ετών. Όπως έχει δημοσιευτεί και ειπωθεί κατά κόρον ο άτυχος δάσκαλος ήταν αρνητής του κορωνοϊού και ως εκ τούτου δεν ήταν εμβολιασμένος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 51χρονος που νόσησε με κορωνοϊό βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και αρνήθηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αφήσει  την τελευταία του πνοή στο σπίτι.Σχολιάζοντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ το δεύτερο αυτό περιστατικό ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι δυο τέτοιοι θάνατοι δεν είναι λίγοι για την κυπριακή κοινωνία, γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει.

Έτοιμες 300 κλίνες στις εντατικές

Ο κ. Χαριλάου αναφερόμενος στις νοσηλείες στα νοσοκομεία είπε ότι χτες είχαμε απότομη αύξηση των ασθενών αφού υπήρξαν δέκα εισαγωγές περισσότερες από τα εξιτήρια και εξέφρασε την ελπίδα αυτό να ήταν συμπτωματικό και να μην υπάρξει συνέχεια. Πάντως ο κ. Χαριλάου αφού επισήμανε ότι ήδη στις μονάδες εντατικής θεραπείας υπάρχει σημαντικός αριθμός ασθενών, είπε ότι τα δημόσια νοσοκομεία προετοιμάζονται και για τα χειρότερα. Επιβεβαίωσε μάλιστα δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν προετοιμαστεί για να υποδεχτούν μέχρι και 300 ασθενείς.

Μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης αφού κάλεσε τους πάντες να τηρούν τα πρωτόκολλα αλλά και όλα τα προληπτικά μέτρα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι τα Χριστούγεννα τα θετικά περιστατικά θα παρουσιάσουν κάμψη. Μέχρι τότε είπε θα επενεργήσει η τρίτη δόση εμβολιασμού. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί στο Ισραήλ κι ελπίζω, είπε, το ίδιο να γίνει και σε μας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης επισήμανε το παράδοξο γεγονός ότι ενώ η Πάφος έχει το πιο ψηλό ποσοστό εμβολιασμένων έχει και ψηλό αριθμό θετικών περιστατικών. Το απέδωσε κυρίως στα πολλά κρούσματα στα σχολεία αλλά και στο γεγονός ότι δεν επενέργησε η τρίτη δόση του εμβολίου στους ηλικιωμένους.