Διπλό φονικό στους Εργάτες – «Ικανός για προμελέτη» ο 60χρονος

Σκότωσε την 52χρονη σύζυγό του και τον 20χρονο γιο του εν πλήρει συνειδήσει και εκ προθέσεως;

Αυτό το ζήτημα τέθηκε κατά τη χθεσινή δικαστική διαδικασία στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας για το διπλό φονικό που σημειώθηκε στους Εργάτες στις 11 Φεβρουαρίου του 2021.

Ως γνωστόν, 60χρονος κατηγορείται για τον φόνο εκ προμελέτης της συζύγου του και του νεότερου υιού του ηλικίας 20 χρόνων, αλλά και για την απόπειρα φόνου σε βάρος του μεγαλύτερου γιου του, ηλικίας 26 ετών.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, η κατηγορούσα αρχή εξέτασε τον ψυχίατρο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Ο τελευταίος, λίγο μετά τη σύλληψη του 60χρονου φερόμενου δράστη, τον υπέβαλε σε εξετάσεις και κλήθηκε να γνωματεύσει αναφορικά με την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Απαντώντας στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν και αποσκοπούσαν στο να μεταφέρει ενώπιον του δικαστηρίου τα ευρήματά του, είπε ότι ο δράστης δεν είχε παραληρηματικές ιδέες και ακουστικές ψευδαισθήσεις.

Διατύπωσε, μάλιστα, τη θέση ότι από το 1996 που ο κατηγορούμενος είχε νοσηλευτεί για τελευταία φορά, η κατάστασή του ήταν σταθεροποιημένη.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις που έδωσε, συνειδητά επιθυμούσε τον θάνατο των μελών της οικογένειάς του, εξ ου και διέφυγε μετά το έγκλημα προσπαθώντας να κρυφτεί.

Ο κυβερνητικός ψυχίατρος, απαντώντας στα ερωτήματα της κατηγορούσας αρχής, είπε ακόμη ότι άτομα με το ψυχολογικό προφίλ του κατηγορούμενου είναι ικανά να προμελετήσουν και να εκτελέσουν μια ανθρωποκτονία.

Να σημειωθεί ότι το καίριο ζήτημα στη δίκη, κι αυτό που καλείται να αποδείξει η κατηγορούσα αρχή, έχει να κάνει με την προμελέτη ή όχι του εγκλήματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα με την αντεξέταση του ψυχίατρου από τον συνήγορο υπεράσπισης.

Το ιστορικό

Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους σε οικία στους Εργάτες όπου διέμενε η τετραμελής οικογένεια. Γύρω στις 06:00 το πρωί, ο 60χρονος φερόμενος δράστης επέφερε θανάσιμα τραύματα με μαχαίρι στη σύζυγό του και τον γιο του ηλικίας 20 χρονών. Στη συνέχεια τραυμάτισε τον μεγαλύτερο γιο ηλικίας 25 χρονών με μαχαίρι και με καλώδιο.

Ο 60χρονος, μετά το διπλό φονικό, εγκατέλειψε τη σκηνή με το αυτοκίνητό του και εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Στο πλαίσιο των ερευνών για εντοπισμό του επιστρατεύθηκε και ελικόπτερο της Αστυνομίας. Τελικά ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο μετά τις 10:30 το πρωί.

Σημειώνεται ότι η σύζυγος εντοπίστηκε εκτός της οικίας και ο γιος εντός της οικίας. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από τους γείτονες που άκουσαν τις φωνές του 25χρονου μετά το φονικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αδελφή της 52χρονης που διαμένει σε παρακείμενη οικία άκουσε φωνές και μετέβη στην οικία όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Ο θάνατος της 52χρονης επήλθε από αιμορραγικό σοκ, συνεπεία ρήξης αορτής, πολλαπλών τραυμάτων σώματος και ζωτικών οργάνων, προκληθέντα από νύσσον και τέμνον όργανο. Η άτυχη 52χρονη έφερε συνολικά 22 μαχαιριές. Ο 20χρονος έφερε 3 μαχαιριές και ο θάνατός του οφείλεται σε αιμορραγικό σοκ συνεπεία ρήξη καρωτίδας, καθώς και πολλαπλών τραυμάτων σώματος.

πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ