Παρανάλωμα του πυρός όχημα πολυτελείας στην Έγκωμη – Έτρεχε και δεν… έφτανε η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 8ης Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 06:00 της 9ης Δεκεμβρίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 51 κλήσεις για βοήθεια, 6 πυρκαγιές και 45 ειδικές εξυπηρετήσεις, εκ των οποίων οι 35 αφορούσαν τα καιρικά φαινόμενα.

Η ώρα 03:57 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας LANDROVER DICOVERY το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο μπροστά από είσοδο οικίας στην Έγκωμη. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πύλης Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 04:16. Από την πυρκαγιά, το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 02:41 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας PORCHE το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο μπροστά από είσοδο οικίας στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης ‘Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου’ με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 03:04. Από την πυρκαγιά, το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να βοηθήσει σε 35 συνολικά περιπτώσεις οι οποίες καταγράφονται αναλυτικά πιο κάτω ανά Επαρχία:

Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού: 3

Άντληση όμβριων υδάτων από φουσκωτό πλωτό μέσο

Άντληση όμβριων υδάτων από φυτώριο

Μετακίνηση ευτελούς αντικειμένου (τσίγκος)

Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας: 4

(Στις περιοχές Λάρνακα & Ορόκλινη)

Μετακίνηση ευτελούς αντικειμένου (τσίγκος)

Περίσωση περιουσίας (άνοιγμα υδρορροής)

Άντληση νερών από υπόγειο οικίας

Άνοιγμα οχετού όμβριων υδάτων

Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου: 28

(Στις περιοχές Παραλίμνι, Πρωταράς, Δερύνεια, Σωτήρα & Αγία Νάπα)

Άντληση όμβριων υδάτων από υπόγεια οικιών (10)

Άντληση όμβριων υδάτων από υπόγειο υπεραγοράς

Άντληση όμβριων υδάτων από αυλές οικιών (4)

Άντληση όμβριων υδάτων από αποθήκη ηλεκτρολογικών

Άντληση όμβριων υδάτων από υποσταθμό Α.Η.Κ.

Περίσωση περιουσίας-άνοιγμα υδρορροής (2)

Άνοιγμα οχετού όμβριων υδάτων (7)

Πτώση/Μετακίνηση δέντρου

Μετακίνηση ατόμου εγκλωβισμένου σε όχημα λόγω ψηλής στάθμης νερού

Έγινε ανάκληση προσωπικού για κάλυψη των αναγκών και σημαντική ήταν η συμβολή της Αστυνομίας και των Τοπικών Αρχών Αυτοδιοίκησης για διεκπεραίωση των κλήσεων.

πηγή: TO THEMA ONLINE