Τέλος η βενζίνη σε Ε/κ στα κατεχόμενα – «Δεν μας συμφέρει το ευρώ»

Μεγάλο πρόβλημα στην προμήθεια καυσίμων λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν τα πρατήρια βενζίνης στα κατεχόμενα, με αποτέλεσμα ο λεγόμενος πρωθυπουργός Φαΐζ Σουτζούογλου να καλέσει, σύμφωνα με τ/κ Μέσα Ενημέρωσης, τους πρατηριούχους να μην προμηθεύουν καύσιμα σε οχήματα που φέρουν πινακίδες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε σχετική επιστολή, ο Φαΐζ Σουτζούογλου σημειώνει ότι «ο κόσμος περνάει μια δύσκολη περίοδο και προτεραιότητα έχουν οι πολίτες μας» κατά την έκφρασή του.

Τα τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Σουτζούογλου έδωσε εντολή να τιμωρούνται όσοι εισέρχονται στα κατεχόμενα με άδειο ντεπόζιτο καυσίμων, κάτι που όπως είπε σημαίνει ότι θέλουν να προμηθευτούν καύσιμα απ’ εκεί.

Έχουν έλλειψη καυσίμων

Μιλώντας στο Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (TAK), ο Λεβέντ Τσαγντάλ, πρόεδρος της ένωσης πρατηριούχων, είπε ότι πολλά πρατήρια τροφοδοτούνται με καύσιμα και θα υπάρχει βενζίνη και ντίζελ σε κάθε πρατήριο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιβεβαίωσε δε πως σχηματίστηκαν ουρές σήμερα Σάββατο από οχήματα Τ/κ και Ε/κ.

Σύμφωνα με πηγές του politis.com.cy όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ως εκ τούτου δόθηκε η εντολή να σταματήσει η προμήθεια καυσίμων σε Ελληνοκύπριους, ενώ να σημειωθεί πως, λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας, αρκετά μαγαζιά και περίπτερα δεν δέχονται κάρτες (visa) από κυπριακές τράπεζες.

Την αποκάλυψη για την εντολή του Φαΐζ Σουτζούογλου έφερε στο φως η τ/κ εφημερίδα Gündem Kıbrıs, η οποία αναφέρει πως ο λόγος που αποφάσισε ο λεγόμενος πρωθυπουργός να βάλει «stop» στα οχήματα Ελληνοκυπρίων είναι επειδή διαπιστώθηκε ότι σημαντικό ποσοστό των καυσίμων των κατεχόμενων καταλήγει σε αυτά.

Politis