Η Αυστραλία ακύρωσε ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ακύρωσε για δεύτερη φορά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας αναμένεται να κάνει ξανά έφεση.

Παρ’ότι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο δικαιώθηκε την περασμένη Δευτέρα από το ομοσπονδιακό δικαστήριο, ο υπουργός μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, έκανε χρήση της προσωπικής του εξουσίας και «μπλόκαρε» την παρουσία του Νόλε στη χώρα.

«Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χοκ και προσθέτει: «Εξέτασα με προσοχή τα στοιχεία που μου παρείχε το υπουργείο εσωτερικών, η συνοριακή αρχή και ο κύριος Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι αφοσιωμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ειδικά αναφορικά με τον Covid-19».

Με το Australian Open να ξεκινάει τη Δευτέρα (17/1), η δικηγορική ομάδα του 34χρονου Σέρβου αναλαμβάνει ξανά δράση, με την ελπίδα ότι ο παίκτης θα δικαιωθεί για δεύτερη φορά. Αν, ωστόσο, αποφασίσει να μην κυνηγήσει το θέμα, τότε θα απελαθεί άμεσα από τη χώρα.

πηγή: sdna.gr