Αναβλήθηκε για τις 22/2 η υπόθεση φόνου γυναίκας στην Αραδίππου

Ο 62χρονος, πρώην αστυνομικός, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας για να απαντήσει στην κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης που αντιμετωπίζει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιορδάνους ζήτησε από το Κακουργιοδικείο αναβολή της διαδικασίας για μερικές μέρες επειδή, όπως εξήγησε, παρέλαβε από την Κατηγορούσα Αρχή την ιατροδικαστική έκθεση σήμερα και ως εκ τούτου χρειάζεται λίγο χρόνο για να την μελετήσει.

Το Κακουργιοδικείο ανέβαλε την υπόθεση για τις 22 Φεβρουαρίου, οπότε ο κατηγορούμενος θα απαντήσει στην κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο, εξαγριωμένοι συγγενείς της νεκρής κινήθηκαν εναντίον του Ιορδάνους και άρχισαν να τον βρίζουν ενώ οι αδελφές της 56χρονης κρατούσαν φωτογραφίες της και τις επιδείκνυαν στον κατηγορούμενο.

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να κατευνάσουν τα πνεύματα και τελικά ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο από αστυνομικούς, οι οποίοι δημιούργησαν προστατευτικό κλοιό γύρω του.

Ο 62χρονος κατηγορείται ότι στις 10 Δεκεμβρίου 2012 σκότωσε με κυνηγετικό όπλο την 56χρονη σύζυγο του στο διαμέρισμα τους στην Αραδίππου και στη συνέχεια προσπάθησε να σκηνοθετήσει σκηνή αυτοκτονίας της. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι φόνος εκ προμελέτης και η ποινή είναι δια βίου φυλάκιση.

Με την έξοδο του από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου, ο Ιορδάνους δέχθηκε νέα φραστική επίθεση από τους συγγενείς και φυγαδεύτηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Πηγή: ΚΥΠΕ