31 Μαΐου πρώτο σαλπάρισμα για Πειραιά – Κρατήσεις από σήμερα

Στις 31 Μαΐου από τη Λεμεσό, θα ξεκινήσει το πρώτο από τα 22 προγραμματισμένα για φέτος δρομολόγια της θαλάσσιας σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας, με το τελευταίο να εκτελείται την 1η Σεπτεμβρίου από το λιμάνι Λάρνακας. Όπως ανακοινώθηκε χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη, από σήμερα ανοίγει η πύλη κρατήσεων για τα 14 δρομολόγια που θα εκτελεστούν από το λιμάνι Λεμεσού και τα οκτώ δρομολόγια που θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο από το λιμάνι Λάρνακας. 

Σύμφωνα με την υφυπουργό Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, φέτος οι υπηρεσίες που θα προσφέρει η ανάδοχος εταιρεία Scandro Holding, μέσω του οχηματαγωγού πλοίου Daleela θα είναι αναβαθμισμένες. Όπως είπε, θα παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες, με βάση τα σχόλια του επιβατικού κοινού την χρονιά έναρξης του δρομολογίου. «Προς αυτή την κατεύθυνση, κλιμάκιο Λειτουργών των Υφυπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού προχώρησε σε επιθεώρηση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, δίνοντας παράλληλα οδηγίες για κάποιες αλλαγές που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Η υφυπουργός Ναυτιλίας, σημείωσε πως πέρσι ταξίδεψαν με το Daleela 7,412 επιβάτες και μεταφέρθηκαν 2,250 οχήματα. Πρόσθεσε ακόμη πως δίδεται μεγάλη σημασία στην εξυπηρέτηση των αναγκών των επιβατών «ειδικά εκείνων, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ταξιδέψουν αεροπορικώς, είτε για ιατρικούς λόγους, είτε λόγω ηλικίας ή αεροφοβίας και οι οποίοι αισθάνονται αποκλεισμένοι στο νησί».

Το υπό κυπριακή σημαία πλοίο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο λειτουργός του υφυπουργείου Ναυτιλίας, Ζαχαρίας Καψή, έχει επιβατική ικανότητα 400 ατόμων και πέραν των 300 οχημάτων. Συγκεκριμένα διαθέτει 38 καμπίνες πρώτης κλάσης για 110 επιβάτες, 68 καμπίνες δεύτερης κλάσης για 180 επιβάτες και 110 αεροπορικές θέσεις. Σημείωσε ακόμη πως τα 22 δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί θα είναι μετ’ επιστροφής και πως τα οκτώ θα εκτελεστούν μεταξύ Μάϊου και Ιουνίου, τα επτά τον Ιούλιο και τα υπόλοιπα επτά μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Σουλής, διευθύνων Σύμβουλος της Scandro Holding, διαβεβαίωσε το επιβατικό κοινό πως όλα είναι έτοιμα για τη έναρξη της δεύτερης περιόδου λειτουργίας της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας. «Ανοίγει και το αναβαθμισμένο σύστημα κρατήσεων, παρέχοντας τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων μετ’ επιστροφής έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να καταφέρουν να προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήρια τους», σημείωσε.

Παρά το έντονο παρασκήνιο που προηγήθηκε και την αρχική δυσφορία για την συμπερίληψη της Λάρνακας στη θαλάσσια σύνδεση, οι δύο πόλεις συνεργάζονται πλέον για την επιτυχία του δρομολογίου προς τον Πειραιά.  «Είμαστε ένας πολύ μικρός τόπος για να μην μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις. Είμαστε εδώ ενώνοντας δυνάμεις με τη Λάρνακα όχι μόνο με την σύνδεση της πόλης με τον Πειραιά, αλλά και για πολλά ακόμα θέματα», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας του Δήμου Λεμεσού, Κρίστης Δημητρίου και ευχήθηκε αυτό το δρομολόγιο ν’ αποτελέσει την αρχή για ακόμα πιο πολλές συνεργασίες.

Ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, σημείωσε εξάλλου πως αυτή η θαλάσσια σύνδεση με την Ελλάδα αναμένεται ν’ αναβαθμίσει και να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό της Λάρνακας και κατ’ επέκταση της Κύπρου γενικότερα.

πηγή: Philenews