3ο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό στην Κύπρο

Το Συνέδριο πραγματοποιείται το Σάββατο 11 Μαΐου στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό.

Με πυλώνες του φετινού συνεδρίου να αφορούν στον καθοριστικό ρόλο των προπονητών και των γονιών όπως και στην υγιή ψυχική ανάπτυξη των νέων αθλητών και αθλητριών σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, πραγματοποιείται το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στην αίθουσα ΟΠΑΠ “Ευ Αγωνίζεσθαι” στο Ολυμπιακό Μέγαρο, Λευκωσία, το 3ο Συνέδριο για τη Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό.

To Συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Προέδρος του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου, ο Γιώργος Παπαγεωργίου Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Θεότη Πούρου και θα ακολουθήσει παρουσίαση της Πρέσβειρας Ψυχικής Υγείας, Άντρης Ελευθερίου, Πρωταθλήτριας Σκοποβολής. Στη συνέχεια η Χριστίνα Χριστοφόρου, από τη Διεύθυνση Ασφαλούς Παιχνιδιού & Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων θα μιλήσει με θέμα την «Επίδραση της στοιχηματικής δραστηριότητας στην ψυχική υγεία των νέων».

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Ο ρόλος των γονέων στον αθλητισμό. Υπάρχουν όρια και ποια είναι αυτά;». Μέλη του πάνελ θα είναι η Σύμβουλος Αθλητικής Ψυχολογίας Δέσποινα Κουάλη, η Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κάλλη Χατζηιωσήφ και ο πατέρας του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη, Παναγιώτης Κοντίδης.

Θα ακολουθήσει η Β’ Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Η ζωή των παιδιών στον αθλητισμό: Ανθεκτικότητα ή ψυχική υγεία;».  Μέλη του πάνελ θα είναι η Καθηγήτρια, Sport Psychology & Sport Coaching, Inland Norway University of Applied Sciences, Νορβηγία, Στυλιανή “Ανή” Χρόνη, ο Υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων και Αναπτυξιακού της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Κυριάκος Αδάμου, ο Τεχνικός Διευθυντής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Σάββας Κωνσταντίνου, ο Προπονητής του Πρωταθλητή Μάριου Γεωργίου, Παναγιώτης Πετρίδης και η Κοσμήτορας Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κλέα Παπαέλληνα.

Συντονιστής των συζητήσεων ο Προπονητής, Τεχνικός Διευθυντής Liverpool IA, Ιδρυτής και Διευθυντής της GDA Sports Νεκτάριος Αλεξάνδρου.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο και σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Το συνέδριο στηρίζεται θεσμικά από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Υπουργείο Υγείας.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε προπονητές και προπονήτριες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, αθλητές και αθλήτριες όλων των αθλημάτων όπως και τους γονείς τους, αθλητικές ομάδες, ομοσπονδίες, θεσμικούς φορείς του αθλητισμού, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, γυμναστές, καθηγητές φυσικής αγωγής και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν και μπορείτε να εγγραφείτε εδώ

Πληροφορίες Συνεδρίου

Διοργανωτής: GDA Sports

Θεσμικοί Υποστηρικτές: Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Υπουργείο Υγείας

Με τη στήριξη: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο

Υπό την Αιγίδα: Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Σε συνεργασία: Eθνική Αρχή Στοιχημάτων

Υποστηρικτές: Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, Σύνδεσμος Προπονητών Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών

Communication Partner: DELEMAMcCANN Cyprus