Η Μαρίνα Αγίας Νάπας ενισχύει τον Σύνδεσμο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου στη δημιουργία του Κέντρου Αυτισμού SMILE στην Αγία Νάπα

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας, εδραιώνοντας τη δυναμική της παρουσία, συμμετέχει στην προσπάθεια στήριξης και ανάδειξης του κοινωνικού έργου της περιοχής, προσφέροντας στον Σύνδεσμο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου δωρεά ύψους 4000 ευρώ, για την υλοποίηση της πρώτης φάσης της κατασκευής του Κέντρου Αυτισμού SMILE στην Αγία Νάπα.

Το πρότυπο αυτό Κέντρο, που υλοποιείται από τον Δήμο Αγίας Νάπας και τον Σύνδεσμο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου, έχει ως στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε άτομα με αυτισμό να διαπαιδαγωγούνται και να αναπτύσσονται διά βίου, να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και με αυτό τον τρόπο καλύτερες προοπτικές και συνθήκες στη ζωή τους.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο που προσφέρει λύσεις και προοπτικές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη μιας πλήρως λειτουργικής ξενοδοχειακής μονάδας για οικογένειες με αυτισμό που θα εξυπηρετούνται από νεαρούς ενήλικες με αυτισμό. Διαμορφώνεται δηλαδή ένα μοντέλο κοινωνικής επιχείρησης όπου οι ίδιοι οι απασχολούμενοι στο ξενοδοχείο θα πρέπει να εργάζονται για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας της επιχείρησης. Με τη γνώση και εμπειρία στον τομέα του τουρισμού στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αγίας Νάπας, υπάρχει η πεποίθηση ότι πολλά άτομα με αυτισμό θα μπορούν να επιλέγονται όχι μόνο για τη λειτουργία της εξειδικευμένης αυτής τουριστικής μονάδας, αλλά και για άλλα τουριστικά καταλύματα.

Ο Σταύρος Καραμοντάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας Αγίας Νάπας, δήλωσε σχετικά: «Είναι γεγονός ότι η Αγία Νάπα αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για το έργο αυτό, όχι μόνο γιατί αποτελεί τουριστικό κέντρο με πολύτιμη τεχνογνωσία στον τομέα, αλλά και επειδή εδώ δραστηριοποιείται μια πολύ δυναμική κοινότητα οικογενειών με παιδιά και νεαρούς ενήλικες με αυτισμό. Η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι και θα είναι δίπλα στον Σύνδεσμο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου και τον Δήμο Αγίας Νάπας σε αυτό το καινοτόμο, μεγαλεπήβολο και αξιέπαινο έργο που θα έχει πολύπλευρα και μακροπρόθεσμα οφέλη για τα άτομα με αυτισμό».