4ο Φεστιβάλ Μανιταριού: Κάθε χρόνο και καλύτερα, κάθε χρόνο και νοστιμότερα!

Το τέταρτο, So Mush Bigger φεστιβάλ Μανιταριού στα Σπήλια, το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Νοεμβρίου 2022, υπήρξε πρωτίστως νόστιμο! Μία υπέροχη γιορτή, που σκοπό είχε να αναδείξει τα μανιτάρια του τόπου μας, τα σημαντικά τους οφέλη στην υγεία και τη σημασία τους στη διατροφή μας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού και η Kyriakides Mushrooms, ετοίμασαν πολλές εκπλήξεις και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια γιορτή με πρωτιές και so mush better νοστιμιές!

Κατά τη διάρκεια  του διήμερου φεστιβάλ, δοκιμάσαμε ΥΠΕΡΟΧΕΣ γεύσεις, οι οποίες ξετρέλαναν μικρούς, μεγάλους, ακόμη μεγαλύτερους, vegetarian και vegan επισκέπτες.

Τα food stands της Kyriakides Mushrooms, είχαν την τιμητική τους με τα φρέσκα και λαχταριστά μπέργεκρ μανιταριών, τα bao buns με μανιτάρια, τη μανιταρόσουπα και τον μανιταρογύρο που ετοίμασαν οι chefs να γίνονται ανάρπαστα. Κλασική αξία και φέτος η ζεστή μανιταρόσουπα την οποία τίμησαν ανεξαιρέτως όλοι οι επισκέπτες!

Η λιχουδιά που όλοι θέλησαν να δοκιμάσουν, ήταν αυτή που έσπασε κάθε ρεκόρ κυριολεκτικά. Στο υπερμεγέθες τηγάνι, ένας τόνος μανιτάρια σωταρίστηκαν και έσπασαν το ρεκόρ μεγαλύτερης τηγανιάς. Ρεκόρ όμως ήταν και ο χρόνος κατανάλωσής της, γεγονός που αποδεικνύει πως η προετοιμασία και το ψήσιμο των chef που ανέλαβαν το τιτάνιο αυτό άθλο, ήταν αψεγάδιαστη!

Η προσέλευση του κοινού φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τόσο σε αριθμό όσο και σε ενθουσιασμό!

Τα μικρά παιδιά, έμαθαν για τα είδη αλλά και για την καλλιέργεια των μανιταριών ενώ είχαν την ευκαιρία να ψιλαφήσουν κυριολεκτικά εντυπωσιακά σε χρώμα, σχήμα και υφή μανιτάρια. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, τα kits καλλιέργειας, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον, εξαίροντας τη φαντασία και την επιθυμία για γνώση!

Η εμπειρία του φεστιβάλ ήταν για ακόμη μια φορά so mush better, ανεβάζοντας τον πήχη για το επόμενο φεστιβάλ, ακόμη πιο ψηλά!