6η πιο… τρομοκρατική πόλη η Λευκωσία

{loadposition ba_textlink}

Η 6η υψηλότερου κινδύνου πόλη στην Ευρώπη είναι η Λευκωσία, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο τρομοκρατικού κτυπήματος! Σε μελέτη που ετοίμασε ο οργανισμός Verisk Maplecroft η πρωτεύουσα της Κύπρου κατατάσσεται στην πρώτη 10άδα και καταλαμβάνει την προαναφερθείσα… τιμητική θέση.

Στοιχεία της μελέτης του πιο πάνω οργανισμού, που αξιολογεί παγκοσμίως κινδύνους για πολίτες με βάση πολιτικοοικονομικά και άλλα δεδομένα, είδαν το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αναδημοσιεύτηκαν από γνωστά αγγλικά Μ.Μ.Ε. όπως η Daily Mail.

Ωστόσο, ίσως στην Κύπρο να μην δόθηκε τόση σημασία στα αποτελέσματα της έρευνας, την οποία επαναφέρουμε με αφορμή την υπόθεση στους Αγίους Αναργύρους Λάρνακας.

Ως γνωστόν, σε διαμέρισμα που ενοικίαζε Λιβανέζος στην εν λόγω τοποθεσία, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αμμωνίας, θέτοντας σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές.

Το θετικό είναι ότι η Κύπρος δεν συγκαταλάγεται στους πίνακες με τους τουριστικούς προορισμούς υψηλού κινδύνου, ούτε στα πιο επικίνδυνα -για τρομοκρατικές επιθέσεις- μέρη στον κόσμο.

Πάντως, το όλο γεγονός θα πρέπει να μας απασχολήσει εδώ στην Κύπρο, γιατί γενικώς η ασφάλεια της Δημοκρατίας δεν φαίνεται να είναι κύριο μέλημα της Πολιτείας, παρά τη γεωγραφική μας θέση.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και ντοκουμέντα που έχουμε δημοσιεύσει από το περασμένο καλοκαίρι, έχουν γίνει διαδικασίες για να περάσει η ασφάλεια των αεροδρομίων σε ιδιωτική εταιρεία. Οι αρμόδιοι υπουργοί Σωκράτης Χάσικος και Ιωνάς Νικολάου, δεν δείχνουν αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μάλιστα, όπως έχουμε γράψει την ίδια περίοδο, ο αστυνομικός διευθυντής του αερολιμένα Λάρνακας έχει παραδώσει το κλειδί για την αίθουσα VIP του παλιού αεροδρομίου (τον χώρο διαχειρίζεται η εταιρεία Sky Link), καθώς θεωρούσε ότι η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει σωστά τη δουλειά της, όχι με δική της ευθύνη, αλλά λόγω ενεργειών ή/και παραλείψεων τρίτων. Με απλά λόγια, η Αστυνομία θεώρησε ότι ο χώρος που χρησιμοποιούσαν αρχηγοί κρατών και ιδιοκτήτες μικρών αεροσκαφών ήταν ξέφραγο αμπέλι…

* Κατεβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” στο http://24newspaper.com.cy!