72 νεκροί από επιθέσεις στη Συρία

 

Στη Δαμασκό ο στρατός βομβάρδισε κοινότητες στην ανατολική Γούτα, όπου έχουν βρει καταφύγιο πολλοί αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο τομέας αυτός είναι το προπύργιο των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και της ταξιαρχίας Τατζάμο Ανσάρ αλ-Ισλάμ, μιας ομάδας τζιχαντιστών που έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, στη Δαμασκό, την περασμένη Τετάρτη.

“Ο στρατός θέλει να τους εξολοθρεύσει μια και καλή”, είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Ομως “οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα”, υποστήριξε ο Μάταρ Ισμαήλ, πολίτης-δημοσιογράφος που εδρεύει στη Δαμασκό και ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το καθεστώς “εκτελεί πολλούς ανθρώπους με συνοπτικές διαδικασίες”.

Από τους συνεχείς βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν πολλά άτομα στις συνοικίες Σαχούρ, Μπαμπ αλ-Χαντίντ, Σαλαχεντίν και Καρμ αλ-Τζαμπάρ, στο Χαλέπι.

Οι μάχες συνεχίζονται στις συνοικίες Αρκούμπ και Αζιζιέ της πόλης αυτής. Σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο, που βασίζεται σε μαρτυρίες ντόπιων ακτιβιστών, πυρπολήθηκαν τα μαγαζιά στο περίφημο σουκ (αγορά) στο κέντρο της πόλης.

Σε όλη τη χώρα, τουλάχιστον 72 άνθρωποι –εκ των οποίων οι 31 ήταν πολίτες– σκοτώθηκαν το Σάββατο.