Eurovision 2022: Χαμός στο Twitter με την «αντιγραφή της Ελένης Φουρέιρα» που στέλνει η Ισπανία

Η Ισπανία επέλεξε το Σάββατο (29/01) να εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2022 από το τραγούδι «SloMo» που ερμηνεύει η Chanel, αλλά δεν ήταν λίγοι εκείνοι στο Twitter που τη θεώρησαν «αντιγραφή της Ελένης Φουρέιρα».
Ο εθνικός τελικός της Ισπανίας για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, δηλαδή το Benidorm Fest 2022, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (29/01) στη Βαλένθια και νικήτρια ήταν η 30χρονη Chanel με το τραγούδι «SloMo».
Εντούτοις, αρκετοί χρήστες του Twitter διέκριναν πολλές ομοιότητες στη σκηνική εμφάνιση της Ισπανίδας ερμηνεύτριας με την Ελένη Φουρέιρα, η οποία είχε εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2018 με το τραγούδι «Fuego», καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.
Το επίσημο λογότυπο της Eurovision 2022 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.01.2022

Τι έγινε στο Benidorm Fest 2022

Στον χθεσινοβραδινό (29/01) εθνικό τελικό του Benidorm Fest 2022 συμμετείχαν οκτώ τραγούδια, τα οποία είχαν περάσει το εμπόδιο της ημιτελικής φάσης, που διεξήχθη την Τετάρτη (26/01) και την Πέμπτη (27/01) υπό την αιγίδα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Ισπανίας (RTVE).
Επισημαίνεται ότι το αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 50% από κριτική επιτροπή, κατά 25% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 25% από μια δημοσκοπική επιτροπή 350 ανθρώπων που αντικατόπτριζαν το κοινωνικό, μορφωτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο της ισπανικής κοινωνίας.
Η Chanel, που έχει κουβανική καταγωγή, με το τραγούδι «SloMo» συγκέντρωσε συνολικά 96 βαθμούς αφού επικράτησε στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής, ήταν δεύτερη στη δημοσκοπική επιτροπή και τρίτη στην προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού.

 

Ακόμα, στη δεύτερη θέση του «Benidorm Fest 2022» κατετάγη η Rigoberta Bandini με το τραγούδι «Ay Mamá», συγκεντρώνοντας 91 βαθμούς, το οποίο αφορά στη μητρότητα γι’ αυτό και στο φόντο της σκηνικής εμφάνισης υπήρχε μια υδρόγειος σφαίρα σε μορφή γυναικείου στήθους.
Πάντως, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του Benidorm Fest 2022, το κοινό αποδοκίμασε τη νικήτρια Chanel αφού στην ψηφοφορία των τηλεθεατών επικράτησε η Rigoberta Bandini με το τραγούδι «Ay Mamá».
Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο από τις 10 έως τις 14 Μαΐου με τη συμμετοχή 41 χωρών και η Ισπανία, ως μέλος των λεγόμενων «Big Five», προκρίνεται απευθείας στον τελικό.

Ξεσπάθωσαν στο Twitter για την… Ελένη Φουρέιρα

Η νίκη της Chanel με το τραγούδι «SloMo» δεν πέρασε απαρατήρητη τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους χρήστες του Twitter, που έκαναν λόγο για προφανή «αντιγραφή της Ελένης Φουρέιρα» και του «Fuego», το οποίο -κακά τα ψέματα- έχει αφήσει το στίγμα του στην ιστορία της Eurovision.
Ακόμα και το RTVE, σε σχετική δημοσίευση που αναρτήθηκε την Κυριακή (30/01), παραδέχεται πως η Chanel έχει επηρεαστεί από την Ελένη Φουρέιρα, μεταξύ άλλων, καθώς η Ελληνίδα τραγουδίστρια έγινε δημοφιλής στην Ισπανία μετά την εμφάνισή της στη Eurovision 2018.

Η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στη Eurovision 2018

πηγή: sputnik.gr