Απόλλων: “ΣΤΟΠ” σε άλλες απώλειες…

Ένα διάστημα όπου περιλαμβάνει τρεις σημαντικούς αγώνες για τη Λεμεσιανή ομάδα.  Τρεις αγώνες στο Τσίρειο Στάδιο.

Το ένα εξ αυτών χωρίς τον κόσμο του και τα άλλα δύο είναι «καυτά» ντέρμπι (Τετάρτη με Ομόνοια στη ρεβάνς του 2-1 του ΓΣΠ της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου και το Σάββατο το Λεμεσιανό ντέρμπι πρωταθλήματος με ΑΕΛ).

Την Κυριακή (16/02) η ώρα 17:00 ο Απόλλωνας στο κεκλεισμένων των θυρών Τσίρειο Στάδιο θα αναμετρηθεί με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα πρωταθλήματος (εντός έδρας ήττα από Εθνικό και εκτός έδρας ήττα από ΑΠΟΕΛ) δεν αφήνουν περιθώρια στον Απόλλωνα για άλλες βαθμολογικές απώλειες. Ανεξαρτήτως δυναμικότητας αντιπάλου, όποιος και αν είναι μπροστά του, ο Απόλλωνας επιβάλλεται να κερδίσει εάν θέλει να διατηρήσει αυξημένες πιθανότητες διάκρισης μέσω του θεσμού του πρωταθλήματος.

Το εμπόδιο, Ένωση Νέων Παραλιμνίου, σαφέστατα και δεν είναι εύκολο, παρά του ότι οι βυσσινί βρίσκονται στο προτελευταίο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα. Οι «Παραλιμνίτες» έδειξαν στα τελευταία παιχνίδια ότι βρίσκονται σε ανοδική πορεία και πως η ενίσχυση που έγινε τον Ιανουάριο μέχρι στιγμής τους «βγαίνει»…

Ο Απόλλωνας καλείται σε αυτό το ραντεβού του να παρουσιαστεί συνεπής, σοβαρός και με ποιότητα στο παιχνίδι του για να μπορέσει να φτάσει στη 15η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου μετράει σημαντικές απουσίες για αυτό το παιχνίδι.  Εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας για διάφορους λόγους είναι οι Χαραλάμπους, Κωνσταντίνου, Βασιλείου, Χαμντανί, Ντανανάε και Γκίε.

Το πλάνο του Χριστοφόρου

Πιθανό σχήμα για τον Κύπριο τεχνικό είναι ο Βάλε κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μερκής και Καρυπίδης, ο Στυλιανού στο δεξί αμυντικό άκρο και ένας εκ των Ρομπέρτ ή Νούχου στο αριστερό άκρο, Κυριάκου και Γκουλιόν ως ανασταλτικοί χαφ με το Μεριέμ πιο μπροστά τους, Σανγκόι στο ένα φτερό της μεσοεπιθετικής γραμμής και ένας εκ των Παπουλή ή Λόπεζ στο άλλο και μοναδικός προωθημένος στη γραμμή κρούσης ένας εκ των Γκαρσία ή Ρέινα.  Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Χάμπερ και Ρόχας.

Πηγή: balla.com.cy