Τέταρτη η Καλλένου, πέμπτος ο Στυλιανού στους Κοινοπολιτειακούς


Κάνε τα ψώνια σου άνετα, γρήγορα, εύκολα στο Odelo! Κέρδισε 20€ στις πρώτες σου αγορές!

Με τη συμμετοχή της Λεοντίας Καλένου στο Ύψος και του Νίκανδρου Στυλιανού στο Επί Κοντώ ολοκληρώθηκαν οι παρουσίες των αθλητών του Στίβου στους 20ους Κοινοπλιτειακούς Αγώνες της Γλασκώβης. Η Λεοντία Καλλένου έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, αλλά τελικά έμεινε τέταρτη με 1.89μ., ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Νίκανδρος Στυλιανού που κατετάγη πέμπτος στο Επί Κοντώ με 5.35μ. 

Η Λεοντία Καλλένου ξεκίνησε τα άλματα της από το 1.82μ. περνώντας με την πρώτη το ύψος αυτό, όπως και το επόμενο στο 1.86μ. Στο επόμενο ύψος πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, και με την ολοκλήρωση των προσπαθειών αυτών βρισκόταν στην τρίτη θέση μαζί με άλλες δύο αθλήτριες. Στο 1.92μ. η Καλλένου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, αλλά η Σπένσερ από την Σάντα Λουτσία με επιτυχημένη τρίτη προσπάθεια, στέρησε το χάλκινο μετάλλιο από την Καλλένου. Το 1.94μ. πέρασε μόνο η Αυστραλή Πάτερσον κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ το αργυρό κατέκτησε η Αγγλίδα Πούλεϊ με 1.92μ., που ήταν και ατομική της επίδοση. 

Μετά τον αγώνα η 20χρονη πρωταθλήτρια ανέφερε : «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι και πολύ ευχαριστημένη από τον αγώνα μου. Ενώ το τρέξιμο μου προς τον πήχη ήταν καλό, δεν βρήκα το απόλυτα σωστό πάτημα σε όλο τον αγώνα. Πιστεύω ότι ύστερα από τόσους πολλούς αγώνες φέτος, δύσκολα θα μπορούσα να κάνω ατομική επίδοση σήμερα. Η εμπειρία να αγωνίζεσαι σε ένα τόσο μεγάλο και γεμάτο γήπεδο, και το κοινό να σε παροτρύνει στις προσπάθειες σου, ήταν πρωτόγνωρη για μένα και θα με βοηθήσει στο μέλλον».

Στο Επί Κοντώ ο Νίκανδρος Στυλιανού πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 5.35μ. καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Ο Στυλιανού ξεκίνησε τις προσπάθειες του στα 5.00μ. και συνέχισε στα 5.20μ. περνώντας και τα δύο ύψη με την πρώτη. Το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε στα 5.45μ. και το κατέκτησε ο Καναδός Μπάρμπερ. Ο Στυλιανού σε αυτό το ύψος είχε μια πολύ καλή τρίτη προσπάθεια όπου έριξε τον πήχη στο κατέβασμα του. Το χρυσό και το αργυρό ήταν Αγγλική υπόθεση και κατέληξαν στους Λιούις (5.55μ.) και Κατς (5.55μ.) αντίστοιχα. 

«Ένιωθα πολύ καλά στον αγώνα και μπορούσα ακόμη και για ατομικό ρεκόρ. Άλλαξα κοντάρια στο 5.45μ. και μέχρι να το συνηθίσω έχασα δύο πολύ καλές προσπάθειες. Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι χάθηκε μια καλή ευκαιρία να πάρω το μετάλλιο, αλλά πέμπτη θέση στο Στίβο στους Κοινοπολιτειακούς δεν είναι λίγο. Συνεχίζω την φετινή προσπάθεια στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα» ήταν η δήλωση του 24χρονου επικοντιστή στη Μικτή ζώνη μετά το τέλος του αγώνα. 

Στον πίνακα των μεταλλίων η Κύπρος βρίσκεται στην 14η θέση επί συνόλου 71 χωρών, έχοντας κατακτήσει δύο χρυσά, τέσσερα αργυρά, και δύο χάλκινα μετάλλια. Στην πρώτη θέση η Αγγλία με 48 χρυσά και ακολουθεί η Αυστραλία με 36. Δεκαεννέα χώρες έχουν κερδίσει ένα τουλάχιστον χρυσό μετάλλιο, και 37 τουλάχιστον ένα οποιοδήποτε μετάλλιο.

Πηγή: balla.com.cy