Δεν πάνε διακοπές οι μισοί Ιταλοί

 

Το 54% των Ιταλών δεν πρόκειται να πάει φέτος διακοπές, σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρίας Amadeus Ιtalia η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Ιταλών ξενοδόχων Federalberghi.

Από το 46% των πολιτών που πρόκειται να αξιοποιήσει την άδειά του, ελάχιστοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό: το 79% από αυτή την ομάδα του στατιστικού δείγματος δήλωσε ότι θα μείνει εντός εθνικών συνόρων.

«Είναι μια ακριβής φωτογραφία της σημερινής κατάστασης της χώρας, λόγω, κυρίως, της οικονομικής κρίσης», δηλώνει ο υπεύθυνος της Federalberghi, Μπερναμπό Μπόκα.

Ένα 32% των Ιταλών που λέει ότι θα πάει διακοπές, θα προσπαθήσει να αποφύγει το εστιατόριο, μαγειρεύοντας στο δωμάτιο ή το ξενοδοχείο ή αγοράζοντας σάντουιτς. Πέρυσι, το ανάλογο ποσοστό, δεν ξεπερνούσε το 19%. Πιο συγκεκριμένα , μειώνεται αισθητά το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θα επισκεφθούν τις παραδοσιακές πιτσαρίες, ενώ το 5% των ερωτηθέντων, απάντησε ότι θα προσπαθήσει να φιλοξενηθεί από φίλους και συγγενείς.

Σε ότι αφορά τους κύριους προορισμούς εκτός Ιταλίας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τουρισμού Fiavet, της περιφέρειας της Ρώμης, Αντρέα Κοστάντσο, δηλώνει ότι “η Αίγυπτος σημειώνει κάμψη, τα ποσοστά της Ελλάδας σίγουρα δεν αυξάνονται –λόγω και του φόβου για τυχόν απεργίες– ενώ πολλοί Ιταλοί, φέτος, πρόκειται να προτιμήσουν τα ισπανικά θέρετρα”.

Το 19% όσων προτίθενται να αποδράσουν από τις πόλεις, τέλος, έκανε κράτηση μέσω Διαδικτύου. Το 9% χρησιμοποίησε ιστοτόπους διαφόρων τουριστικών γραφείων και εταιριών μόνον για την επιλογή των μέσων μεταφοράς, και στο 10% για να “κλείσει” το σύνολο του τουριστικού πακέτου.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.