Ατασθαλίες από το πρώην Κοινοτικό Συμβούλιο Εργατών

{loadposition ba_textlink} 

Έρευνες για καταδολίευση του δημοσίου από το πρώην Κοινοτικό Συμβούλιο Εργατών.

Σειρά αδικημάτων διερευνά η Αστυνομία εναντίον του προηγούμενου Κοινοτικού Συμβουλίου της κοινότητας Εργατών, για την περίοδο 2008-2011, ενώ ήδη έγιναν έρευνες σε 12 υποστατικά όπου εντοπίστηκαν “δώρα” που παραχωρήθηκαν σε συγγενικά πρόσωπα του πρώην Κοινοτικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις στην ΑΔΕ Λεμεσού ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε πως την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση στην κοινότητα, μετά από εξέταση πολυσέλιδης έκθεσης που προωθήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσίας στη Νομική Υπηρεσίας και η οποία αναφερόταν σε κατακύρωση προσφορών χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, σε ρίψη σκυβάλων σε συγκεκριμένο χώρο χωρίς τη σχετική έγκριση, σε παράνομη εργοδότηση αλλοδαπού, καθώς επίσης και παραχώρηση δώρων σε πρόσωπα, τα οποία ωστόσο δεν κατονομάζονταν.

“Όσον αφορά την περίπτωση των δώρων έγιναν συγκεκριμένες έρευνες, 12 στον αριθμό και είχε εντοπιστεί μεγάλο μέρος των δώρων αυτών και από τις καταθέσεις που λήφθηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν δοθεί σε συγγενικά πρόσωπα του πρώην κοινοτικού συμβουλίου”, είπε ο κ. Αγγελίδης ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε πως τα δώρα αυτά αφορούσαν “σταυρούς, καδένες και. κάποια ασημένια καραβάκια, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια”.

Όσον αφορά τα αδικήματα τα οποία διερευνώνται μέχρι στιγμής, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε πως αυτά αφορούν “συνωμοσία προς καταδολίευση, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, αδικήματα κατά παράβαση του περί προσφορών του δημόσιου νόμου και αδικήματα που αφορούν τον νόμο περί κοινοτήτων”.

Υπέδειξε ακόμη πως οι έρευνες συνεχίζονται “και λόγω του ότι υπάρχουν πολλές πτυχές, μελετώντας τα υπό διερεύνηση στοιχεία, θα προχωρήσουμε έτσι ώστε να διερευνήσουμε όλα όσα προκύπτουν”.

Πηγή: ΚΥΠΕ