Εκδήλωση διαμαρτυρίας των νοσηλευτών την Τρίτη

{loadposition ba_textlink}

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) χαρακτηρίζει ατυχείς και ασαφείς για τον κλάδο των νοσηλευτών τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, σημειώνοντας πως “υπήρχε εμφανής η διάκριση και προκατάληψη για τους φορείς προσφοράς στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και της αντιμετώπισης των αιτημάτων τους”.

“Είδαμε και ακούσαμε τον κ. Υπουργό να αναλύει και να δίδει σαφείς απαντήσεις και λύσεις στα θέματα που αφορούν τα αιτήματα των γιατρών, γεγονός που εμείς οι νοσηλευτές χαιρετίζουμε, αλλά την ίδια στιγμή και ενώ υπήρχαν σαφή αιτήματα στην επιστολή μας, που ο ίδιος όπως είπε διάβασε, δεν έδωσε καμία απάντηση, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά αρκέστηκε σε γενικότητες”, αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ.

Μετά λύπης, σημειώνεται, “παρατηρούμε να εκμηδενίζεται ο σημαντικός ρόλος που έχουν να διαδραματίσουν οι νοσηλευτές. Ως συντεχνία παρατηρώντας και αναλογιζόμενη ότι η ανοχή, οι αντοχές και η υπομονή των νοσηλευτών έχουν εξαντληθεί, θα κατέλθουμε, όπως εξαγγείλαμε, την Τρίτη 18/11 και ώρα 10 π.μ στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την βουλή και μετέπειτα στο Υπουργείο Υγείας, με αντιπροσωπεία νοσηλευτών μη εργαζομένων κατά τον χρόνο αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε και κορυφώσουμε τα μέτρα”, προστίθεται.

“Ευελπιστούμε πως οι αρμόδιοι φορείς έστω και την υστάτη να αντιληφθούν την αναπαλλοτρίωτη φύση και το επίπεδο της εργασίας των Νοσηλευτών που θα αποτελέσουν το εργαλείο για την καλύτερη, ποιοτικότερη εφαρμογή ενός φερόμενου ως φιλόδοξου μεταρρυθμιστικού σχεδίου υγείας και να λάβουν δεόντως υπόψη ως κριτήριο στην παραγωγή νομοθετικών ρυθμίσεων”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ