Υπό κράτηση 51χρονη για υποθέσεις κλοπής πορτοφολιών

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, η 51χρονη προσποιείτο την ασθενή και περιφερόταν στους χώρους του παλιού νοσοκομείου Λεμεσού, αποσπώντας σε δυο περιπτώσεις πορτοφόλια ηλικιωμένων γυναικών που ανέμεναν να εξυπηρετηθούν, ενώ εκτιμάται πως εμπλέκεται και σε πρόσφατη υπόθεση κλοπής πορτοφολιού από πολίτη που βρισκόταν σε εκκλησία.

Η 51χρονη ανακόπηκε χθες από πολίτες, λίγα λεπτά μετά που θεάθηκε να αποσπά πορτοφόλι από την τσάντα γυναίκας που βρισκόταν στο παλιό νοσοκομείο και το οποίο εντοπίστηκε αργότερα σε κάλαθο σκουπιδιών.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, άνδρες της οποίας μετέβηκαν στο χώρο και συνέλαβαν την ύποπτη, ενώ από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε πως η 51χρονη φέρεται να είχε κάνει χρήση πιστωτικών καρτών που έβρισκε σε πορτοφόλια που είχε κλέψει τις προηγούμενες μέρες και στα οποία υπήρχαν σημειωμένοι και οι κωδικοί ενεργοποίησης.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε πως η περιγραφή της καθώς και τα ρούχα της ομοιάζουν με της γυναίκας που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των τραπεζών, να κάνει αναλήψεις χρημάτων από αυτόματες ταμειακές μηχανές, με τις κλοπιμαίες πιστωτικές κάρτες.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ενέκρινε το μεσημέρι το αίτημα της αστυνομίας για την 6ήμερη κράτησης της ύποπτης, η οποία φέρεται να απέσπασε συνολικά ποσό 1,200 ευρώ.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού έκανε έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν βρίσκεται σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός και να έχει σε συνεχή επιτήρηση τα προσωπικά του αντικείμενα.

Πηγή: KYΠΕ