Ομήρου: “Ο Μακάριος είχε επίγνωση των κινδύνων μιας νόθας λύσης”

Στόχος του ήταν «να αποκρούσει τις δόλιες συνωμοσίες για την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο κ. Ομήρου.


Διαβάστε επίσης για τη συνέχεια στο σήριαλ με Pimco και γιατί η νέα αναβολή της γεώτρησης από Noble.


 

 

«Μπορούμε σήμερα να κάνουμε μια ασφαλή αποτίμηση της πορείας των αγώνων και των πολιτικών που ακολούθησε ο Μακάριος ως ο θεμελιωτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, της κυπριακής ανεξαρτησίας», είπε σε δηλώσεις του μετά την τέλεση του μνημόσυνου με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του πρώτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ακόμα ότι ο Μακάριος «αγωνίστηκε για την υπεράσπιση του κυπριακού κράτους τα δύσκολα χρόνια της τουρκο- ανταρσίας αλλά δυστυχώς η ξένη συνωμοσία και οι ντόπιοι υπηρέτες της οδήγησαν τον τόπο στο φοβερό έγκλημα του 1974».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο Μακάριος είχε πλήρη επίγνωση των κινδύνων από μια νόθα ελλειμματική λύση του κυπριακού προβλήματος».

«Όσοι σήμερα προσπαθούν να φορτώσουν στο Μακάριο τον ενδοτισμό, τις υποχωρήσεις όπως γίνεται αυτές τις ημέρες με την απόπειρα επίρριψης στον Μακάριο της υιοθέτησης της διζωνικότητας της λύσης, δυστυχώς παραποιούν και παραμορφώνουν τη φυσιογνωμία την πολιτική, αγωνιστική, την εθνική του Μακάριου», είπε τέλος ο κ. Ομήρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ