ΠτΔ: “Έτοιμοι να τιμήσουμε ό,τι εμείς έχουμε συμφωνήσει

Ο τεχνοκράτης κατηγόρησε τον κ. Χριστόφια ότι ευθύνεται ο ίδιος για την καθυστέρηση του Μνημονίου.


Διαβάστε επίσης για τη συνέχεια στο σήριαλ με Pimco και γιατί η νέα αναβολή της γεώτρησης από Noble.


 

 

Σε δηλώσεις στο περιθώριο των εγκαινίων του φράγματος Σολέας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως «δε ξέρω ποιος είναι αυτός ο τεχνοκράτης. Δεν έχει καθόλου μα καθόλου δίκαιο και ελπίζω να μην είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των προσπαθειών να μειωθεί το κύρος της Κύπρου και η αξιοπιστία της. Μόνο αυτό θέλω να πω. Ο,τι εμείς έχουμε συμφωνήσει είμαστε έτοιμοι να το τιμήσουμε. Από κει και πέρα αν κάθε μέρα κάποιοι, ένεκα διαφόρων συμφερόντων, θα προβάλλουν και νέες απαιτήσεις είναι δική τους υπόθεση».

Η Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε, είναι αξιόπιστος εταίρος και τιμά αυτά, για τα οποία έχει συμφωνήσει και έχει δεσμευτεί.   

Εξάλλου, κατά την ομιλία του και σε εκτός κειμένου αναφορές του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι και ως ΓΓ του ΑΚΕΛ, αλλά και ως Πρόεδρος της Βουλής στάθηκε δίπλα στην απαίτηση των κατοίκων για υλοποίηση του φράγματος, η οποία κρατά δεκαετίες. «Είναι για αυτό που είμαι συγκινημένος, διότι σήμερα έχουμε την ευλογία να εγκαινιάσουμε αυτό το ωραίο, μεγάλο έργο που θα ανακουφίσει την περιοχή».

Το νερό, ανέφερε σε άλλο σημείο εκτός κειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποτελεί εθνικό πλούτο και έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς πόρους για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη κάθε χώρας. Είναι πιο πολύτιμο και από το φυσικό αέριο, σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι η περίοδος και οι ανάγκες να εισάγουμε νερό από την Ελλάδα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. «Ηταν μια υπόσχεση επίσης αυτής της Κυβέρνησης η οποία υλοποιήθηκε κατά 100% και περισσότερο. Κάποιοι μας ασκούν κριτική τώρα διότι έχουμε δημιουργήσει μονάδες αφαλάτωσης. Μακάρι, επειδή ο Θεός να δώσει να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουμε τις μονάδες αφαλάτωσης. Όμως, δυστυχώς, δεν εξαρτάται από τους εκάστοτε κυβερνώντες η κατάσταση στις κλιματολογικές συνθήκες». Κατά συνέπεια, συνέχισε, θα έρθει η ώρα της ξηρασίας και πάλι, καθώς και η ώρα που θα χρειαστούμε τις μονάδες αφαλάτωσης.

Σε άλλο σημείο μιλώντας εκτός κειμένου και αναφερόμενος στο στην ορθολογική χρησιμοποίηση των υδάτινων πόρων, ανέφερε ότι δεν πρέπει να αρχίσουμε να σπαταλούμε το νερό «διότι θα έρθει η ώρα που θα το γυρεύουμε και πάλι».

Για το θέμα της βιοτεχνικής περιοχής, είπε πως δεν θέλει να κάνει σκληρές τοποθετήσεις όσον αφορά το γιατί δεν έγινε, εξέφρασε την ειλικρινή του λύπη και ευχήθηκε η «νέα κυβέρνηση και ο νέος Πρόεδρος, όποιος και να είναι αυτός, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε αυτό το έργο να γίνει, επίσης, ζωή και πράξη».

Πηγή: ΚΥΠΕ