Σχεδόν 1εκ. ευρώ από Κομισιόν για δράση Επείγουσας Βοήθειας

{loadposition ba_textlink}

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παραχωρήσει στην Κυπριακή Δημοκρατία το ποσό των €938.493,00 για την υλοποίηση της δράσης «Επείγουσα Βοήθεια – αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες που σχετίζονται με τη μαζική εισδοχή υπηκόων τρίτων χωρών που ενδεχομένως να χρήζουν διεθνούς προστασίας, συμπεριλαμβανομένων της αρχικής διαλογής, της παροχής βασικών αναγκών σε καθημερινή βάση, ιατρικής περίθαλψης, διερμηνείας και ψυχολογικής υποστήριξης».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, “το εν λόγω ποσό, το οποίο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την περίοδο 25/9/2014 μέχρι 31/01/2015, αποτελεί 100% χρηματοδότηση στo πλαίσιo της Επείγουσας Βοήθειας 2014 του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης που χειρίζεται η Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών”.

Δικαιούχοι της δράσης ήταν η Υπηρεσία Ασύλου, η Πολιτική Άμυνα και οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Η χρηματοδότηση αφορούσε στην κάλυψη των οποιωνδήποτε αναγκών προέκυψαν κατά τη συγκεκριμένη περίοδο αναφορικά με τη σίτιση, τις καθημερινές βασικές ανάγκες, μεταφορά, ιατρική περίθαλψη και υπηρεσίες διερμηνείας και ψυχολογικής στήριξης των 337 Σύριων που κατέφτασαν στην Κύπρο στις 25/9/2014.

Πηγή: KYΠΕ