Γ.ΛΙλλήκας: Θα έχουμε εκλογές δύο γύρων

 


 

Διαβάστε επίσης το πόρισμα για τον άδικο χαμό της Ν.Μαραγκού. Διαβάστε ακόμα τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις


Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας σε ανακοίνωση του αναφέρει πως “βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές και είναι πλέον εμφανές ότι θα έχουμε εκλογές δύο γύρων και σιγά-σιγά ξεχωρίζουν και τα διλλήματα που τίθενται ενώπιων των Κυπρίων πολιτών”.

Είναι ξεκάθαρο, αναφέρει, ότι από τη μια υπάρχει η επιλογή μιας διεκδικητικής πολιτικής που εκφράζει  η δική μας υποψηφιότητα – διεκδίκηση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και διεκδίκηση μιας λύσης του κυπριακού που να μας οδηγεί σε μια ελεύθερη πατρίδα με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Από την άλλη υπάρχει η επιλογή της υποψηφιότητας που οδηγεί σε παθητικές συμπεριφορές απέναντι στους ξένους, στην αποδοχή άνευ διαπραγμάτευσης του Μνημονίου, αλλά και της υποθήκευσης της Κύπρου με τη μεταφορά του Φυσικού μας Αερίου μέσω αγωγού στην Τουρκία που θα καταστήσει την πατρίδα μας όμηρο της Τουρκίας”, προσθέτει.

Οι Κύπριοι πολίτες, αναφέρει ο κ. Λιλλήκας, καλούνται να επιλέξουν κατά πόσον με την απόφαση τους θα επιστρέψουμε στις πολιτικές του παρελθόντος, θα αποδυναμώσουμε το ρόλο της Κύπρου ή κατά πόσο θα ανοίξουμε προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη και για την προάσπιση των εθνικών και οικονομικών συμφερόντων της Κύπρου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, πως θα χειριστεί το θέμα της Τουρκικής αδιαλλαξίας στο Κυπριακό ο κ. Λιλλήκας είπε πως “συμφωνούμε όλοι ότι η μη λύση του Κυπριακού οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην τουρκική αδιαλλαξία. Εκεί που διαφωνούμε είναι στον τρόπο με τον οποίο θα καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία. Ο κύριος Αναστασιάδης και ο κύριος Μαλάς, προτείνουν να συνεχίσουμε με την ίδια στρατηγική των μονομερών υποχωρήσεων η οποία όχι μόνο δεν οδήγησε στην κάμψη της Τουρκικής αδιαλλαξίας αλλά έχει χρεοκοπήσει ως πολιτική”.

Η δική μας η πρόταση, συνεχίζει, είναι ότι θα πρέπει να πληρώσει σκληρό κόστος η Τουρκία για την κατοχή ώστε να καμφθεί η αδιαλλαξία της. “Η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική, ενόσω πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει όλους τους στόχους της. Δηλαδή, και να ελέγχει την Κύπρο και να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πολιτική που ακολουθούμε 38 χρόνια αποδείχθηκε ότι δεν επιτυγχάνει την κάμψει της τουρκικής αδιαλλαξίας. Με τη  δική μας την πρόταση, θέλουμε να θέσουμε στην Τουρκία δύο επιλογές: Είτε αν συνεχίσει την κατοχή της Κύπρου να χάσει άλλους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει όπως η ένταξη της στην Ε.Ε, είτε να εγκαταλείψει την κατοχή και τους επεκτατικούς της στόχους έναντι της Κύπρου, για να μπορέσει να διατηρήσει την προοπτική της σχέσης της με την Ευρωπαϊκή Ένωση”, καταλήγει.

Πηγή : ΚΥΠΕ