Το Ιράν θα βοηθήσει το Ιράκ

{loadposition ba_textlink}

Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Βαγδάτη στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που κατέλαβαν την πόλη Ραμάντι.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο ίδιος αξιωματούχος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η πόλη θα απελευθερωθεί από τον κλοιό του ΙΚΙΛ.

Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί προετοίμαζαν τη Δευτέρα μαζική παράταξη στρατευμάτων στην επαρχία Ανμπάρ, στα δυτικά του Ιράκ, μετά την κατάληψη της πόλης Ραμάντι από το ΙΚΙΛ.

«Αν η ιρακινή Κυβέρνηση ζητήσει επίσημα από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν να διεξάγει οποιεσδήποτε ενέργειες που θα βοηθήσουν το Ιράκ να αντιμετωπίσει (τους τζιχαντιστές)… τότε η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα» ανέφερε ο Ali Akbar Velayati, σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι τελικά το Ραμάντι, όπως το Τικρίτ, θα απελευθερωθεί από τον κλοιό των εξτρεμιστών τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις και σιίτες παραστρατιωτικοί ανακατέλαβαν τον περασμένο μήνα την πόλη Τικρίτ από τους τζιχαντιστές, όμως η Μοσούλη, στα βόρεια της χώρας, παραμένει υπό τον έλεγχο του ΙΚΙΛ.

Πηγή: KYΠΕ