Περδίκης: “Θα υποβάλουμε αλλαγές στα νομοσχέδια για πωλήσεις δανείων”

{loadposition ba_textlink}

“Το νομοσχέδιο που προωθεί η Κεντρική Τράπεζα κρίνουμε ότι βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ωστόσο ότι αναμένει την κατάθεση των νομοσχεδίων για να υποβάλουν τις τροποποιήσεις τους.

Χθες το ΚΥΠΕ, απεκάλυψε τις βασικές πρόνοιες των προσχεδίων που έχει καταρτίσει η Κεντρική Τράπεζα για τις πωλήσεις και τις τιτλοποιήσεις δανείων.

«Το νομοσχέδιο που προωθεί η Κεντρική Τράπεζα κρίνουμε ότι βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή ο κ. Περδίκης, σημειώνοντας ότι «στόχος μας είναι να αποτρέπεται η αλόγιστη, μαζική και με ύποπτους αποδέκτες πακετοποίηση των δανείων».

Όπως είπε, σε καμιά περίπτωση «δεν πρέπει να γίνει εφαλτήριο για μαζική μεταφορά περιουσιών σε ξένα χέρια στην Κύπρο και ιδιαίτερα έχοντας υπόψη το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού».

«Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των δανειοληπτών απέναντι στη μαζική πακετοποίηση και πώληση δανείων», πρόσθεσε ο κ. Περδίκης και κατέληξε λέγοντας πως «αναμένουμε ότι σύντομα θα φτάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή και να επιβάλουμε τις αλλαγές, έχοντας υπόψη βέβαια ότι είναι προαπαιτούμενο για την έκτη δόση του δανείου».

Τα δύο νομοσχέδια αναμένεται να κατατεθούν για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο περί τα τέλη Ιουνίου και ακολούθως θα κατατεθούν στη Βουλή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ