Ισπανία: Συνελήφθη Σέρβικη συμμορία που απήγαγε άνδρα επειδή αρνήθηκε να τους δώσει το νεφρό του

{loadposition ba_textlink}

Έξι μέλη μιας Σέρβικης συμμορίας συνελήφθησαν, εχθές, στην Ισπανία μετά την απαγωγή ενός Μαροκινού που είχε αρνηθεί να τους δώσει το νεφρό του με αντάλλαγμα 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις Ισπανικές αρχές, ο Μαροκινός μετανάστης που ζούσε στην πόλη Ταρραγόνα της βόρειας Ισπανίας, ήταν συμβατός δότης με τον αρχηγό της συμμορίας. Έτσι, έξι από τα μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο ασθενής, προσέφεραν το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό στον μετανάστη, που όμως αρνήθηκε να υποβληθεί στην εγχείρηση και να τους δώσει το μέλος.

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη τους μετά την απαγωγή του Μαροκινού, που όπως αναφέρεται αρχικά είχε συμφωνήσει να υποβληθεί στην εγχείρηση, ωστόσο άλλαξε γνώμη φοβούμενος ότι δεν θα λάβει ποτέ τα συμφωνηθέντα χρήματα.

Ο άτυχος άνδρας απήχθη και ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τα μέλη της συμμορίας, που τον εκβίαζαν χρησιμοποιώντας την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να υποβληθεί παρά τη θέλησή του στην εγχείρηση.

Η παράνομη εμπορεία οργάνων έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τις καταγραφές του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας. Μάλιστα, αναφέρεται πως οι ενδιαφερόμενοι “αγοραστές” είναι ικανοί να πληρώσουν έως και 200.000 δολάρια προκειμένου να βρουν έναν συμβατό δότη και να εξασφαλίσουν από αυτόν το μόσχευμα που έχουν ανάγκη.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.