Ρόμπα σ(το) Δικαστήριο- “Πλήρωσε” τη φιλοζωία της 76χρονη


Διαβάστε επίσης για τη δήλωση Λίντικτον ότι η Τουρκία θα ενταχθεί στην Ε.Ε. αφού λυθεί το Κυπριακό και για τον Κύπριο που κατέστρεψε παρτίδα από την Ιρλανδία.


Εδώ και κάποια χρόνια, η 76χρονη Ανδρούλα Φωκά, ζει μόνη της στο συνοικισμό του Αγ. Παύλου, σ ένα άδειο σπίτι, έχοντας γάτες για μοναδική της συντροφιά.

Οι γείτονες είναι εχθρικοί απέναντί της, ενώ και ο Δήμος Λευκωσίας έχει διώξει στο παρελθόν την 76χρονη φιλόζωη.

Έπρεπε λοιπόν η κ. Φωκά να εμφανιστεί στο δικαστήριο, όμως λόγω των προβλημάτων υγείας αυτό δεν ήταν δυνατό να συμβεί και έτσι ένα περιπολικό τη συνέλαβε και την οδήγησε ενώπιον του Δικαστή, φορώντας το νυχτικό και τη ρόμπα της.

Η απόφαση ήταν να μείνει υπό κράτηση μέχρι το μεσημέρι, ώστε το υγειονομείο να ελέγξει αν στο σπίτι υπήρχαν γάτες. Τελικά στο σπίτι της 76χρονης δε βρέθηκε γάτα και ο δικαστής της επέβαλε εγγύηση ύψους 1000 Ευρώ για να επανεμφανιστεί στο δικαστήριο.

Η κ. Φωκά είπε στο Δικαστή ότι στην τράπεζα δεν έχει περισσότερα από μερικά σεντ και ότι δε θα έχει μέσο να πάει στο Δικαστήριο, για να της απαντήσει λέγοντάς της να πάρει ταξί!

Το 2004 εκδόθηκε δικαστικό διάταγμα στην κ. Φωκά που της δίνει το δικαίωμα να έχει μέχρι έξι γάτες και αν επιβεβαιωθεί ότι η 76χρονη, έχει στο σπίτι της λιγότερες από αυτόν τον αριθμό, θα ανασταλεί η δίωξή της.