“Ιστορική μέρα για την Κύπρο και τον λαό της”

4karogian

 

Η σημερινή ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, «συνιστά ασφαλώς μια πολύ σημαντική και ιστορική ημέρα για την Κύπρο και τον λαό της», αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Μάριος Καρογιάν.

«Παράλληλα, η περίοδος που διανύει η Ε.Ε. είναι μια κρίσιμη ιστορική περίοδος, που θα σηματοδοτήσει την προοπτική και το μέλλον της Ένωσης και γενικότερα των διεθνών εξελίξεων. Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ε.Ε. και η Κυπριακή Δημοκρατία ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι πολλές, δύσκολες και σύνθετες», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι η Κύπρος τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες για την Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να αναδειχθεί σε ένα έντιμο διαμεσολαβητή και αξιόπιστο συνθετικό παράγοντα που να συμβάλει στην ευόδωση της γενικότερης προσπάθειας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την έμπρακτη ανάδειξη της αλληλεγγύης και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

«Με όραμα, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μπορούμε να έχουμε μια επιτυχημένη προεδρία. Μπορούμε να δώσουμε μια νέα προοπτική στα οράματα των λαών της Ε.Ε. και αποτελεσματικές λύσεις στα πιεστικά προβλήματα που η Ένωση αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο», καταλήγει ο κ. Καρογιάν, στη γραπτή δήλωση του.