ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ 6-0: “Σέξι” και όποιος αντέξει

{loadposition ba_textlink}

Με επιβλητικό και άνετο τρόπο ο ΑΠΟΕΛ σκόρπισε στους πέντε ανέμους την απογοητευτική ΑΕΛ με πρωταγωνιστές τον καβενάγκι που πέτυχε χατ-τρικ και τον Εφραίμ που πρόσθεσε άλλα δύο ενώ ο Αρτυματάς μπήκε και αυτός στον χορό των γκολ. Καταιγιστικοί οι γηπεδούχοι έκαναν και συντήρηση δυνάμεων ενόψει Αστέρα Τρίπολης ενώ η εμφάνιση της ΑΕΛ ήταν η χειρότερη των τελευταίων χρόνων.

Η εικόνα του αγώνα
Με… ρυθμό από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο αγώνας στο ΓΣΠ με την ΑΕΛ να απειλεί πρώτη στο 2ο λεπτό με την κεφαλιά του Αϊρόσα όμως η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον ΑΠΟΕΛ.

Οι γαλαζοκίτρινοι του Κετσπάγια πίεσαν ψηλά και ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους σε πολλά λάθη. Οι γηπεδούχοι απείλησαν τρεις φορές με τον Ντε Βινσέντι στα επόμενα 10 λεπτά όμως δεν βρήκαν το γκολ και κάπου εκεί ο Εφραίμ πήρε το όπλο του.

Στο 14′ ο Κύπριος εξτρέμ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Ντεγκρά και δύο λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ και με υπέροχο πλασέ πέτυχε και δεύτερο γκολ μέσα σε 2 λεπτά!

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας συνέχισαν να ελέγχουν πλήρως τον αγώνα ενώ η ΑΕΛ δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει. Λίγο μετά το ημίωρο και συγκεκριμένα στο 37′ ο Ντεγκρά έκανε τραγικό λάθος και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καβενάγκι με τον Αργεντινό να μην συγχωρεί και να πετυχαίνει το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Μέχρι το ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ έφτασε κοντά και σε 4ο γκολ όμως το πλασέ του Ντε Βινσέντι σταμάτησε στο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν το επιθετικό τους κρεσέντο. Ο Καβενάγκι στο 55′ πέτυχε και 2ο γκολ μετά από ωραία ντρίμπλα και πλασέ μέσα από την περιοχή ενώ τρία λεπτά αργότερα το πάρτι του ΑΠΟΕΛ συνεχίστηκε με τον Αρτυματά να γράφει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ με κοντινό πλασέ μετά την πάσα του Βινίσιους.

Μετά το γκολ του Αρτυματά ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και απλά ο Καβενάγκι στο 90′ ολοκλήρωσε το σόου του πετυχαίνοντας χατ τρικ με πέναλτι και κλείνοντας τον χορό των γκολ.

MVP: Καβενάγκι. Δεν μπορεί να σταματήσει να σκοράρει και πρόσθεσε ακόμη τρία γκολ στο ενεργητικό του.

UP: Εφραίμ. Είναι στα πάνω του και το δείχνει. Στα πρώτα δύο σουτ που επιχείρησε σκόραρε και έκοψε από νωρίς τα πόδια των παικτών της ΑΕΛ.

DOWN: Από πού να αρχίσει κανείς. Ο Ματίας Ντεγκρά πραγματοποίησε ίσως την χειρότερη του εμφάνιση με τα γαλαζοκίτρινα της ΑΕΛ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στον καταιγιστικό ρυθμό και την ανωτερότητα των παικτών του ΑΠΟΕΛ.

Ενδεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Bάτερμαν, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Μοράις, Βινίσιους (59′ Αρτυματάς), Εφραίμ (46′ Βάντερ), Ντε Βινσέντι (71′ Αλωνεύτης), Καβενάγκι
ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα, Σαμπού (60′ Οχένε), Αντράντε, Ρομπέρ (88′ Καραγκούνης), Σοάρες, Ελευθερίου, Κουταντέρ, Μέσκα (58′ Φέλτσερ), Σέμα, Σαρντινέρο

Replay
58′ ΓΚΟΟΟΛ και πάλι για τον ΑΠΟΕΛ με τον Αρτυματά! Ο Βινίσιους έδωσε ωραία πάσα στον Αρτυματά, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 5ο γκολ των γηπεδούχων
55′ ΓΚΟΟΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Καβενάγκι και πάλι! Ο Αργεντινός με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 4-0
40′ Δοκάρι για τον ΑΠΟΕΛ μετά το ψηλοκρεμαστό σουτ του Ντε Βινσέντι
37′ ΓΚΟΟΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Καβενάγκι!
29′ Άλλη μια ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ μετά την μπαλιά του Αντωνιάδη, ο Αρτυματάς επιχείρησε το σουτ με την μια όμως δεν βρήκε στόχο
24′ Ένα λάθος του Αμορίν δίνει την ευκαιρία στον Αντράντε να βγει μπροστά όμως το πλασέ του δεν απειλεί τον Βάτερμαν
16′ ΓΚΟΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ και πάλι με τον Εφραίμ! Ο Εφραίμ έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή και με υπέροχο πλασέ έξω από την περιοχή πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ μέσα σε 2 λεπτά!
14′ ΓΚΟΟΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Εφραίμ! Ο Μοράις έκανε την κάθετη πάσα στον Εφραίμ, και ο Κύπριος διεθνής με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Ντεγκρά!
7′ Λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ, ο Καβενάγκι πήρε την μπάλα και έδωσε στο Ντε Βινσέντι όμως το πλασέ του δεν βρήκε στόχο
6′ Ευκαιρία για την ΑΕΛ να απειλήσει όμως ο Αμορίν σταματά τον Σαρδινέρο πριν φύγει μόνος απέναντι στον Βάτερμαν
5′ Ο Ντε Βινσέντι δοκίμασε ένα μακρινό σουτ χωρίς τύχη όμως
3′ Ο Ντε Βινσέντι δοκίμασε μια κεφαλιά όμως η μπάλα καταλήγει στον Ντεγκρά
2′ Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ με την κεφαλιά του Αιρόσα όμως να σταματά στον Βάτερμαν