Συλλούρης: Η πληροφόρηση πρέπει να είναι τέτοια που να μπορούμε να βοηθήσουμε

{loadposition ba_textlink}

Άποψη που εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα τα όσα συζητούνται να συνάδουν με την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού του 2009 και να μην γίνονται υποχωρήσεις έναντι τουρκικών θέσεων για χάριν των συγκλίσεων.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι «η σημερινή ενημέρωση ήταν γενικότερης μορφής θα έλεγα. Δεν έχουμε πάρει πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση για συγκεκριμένα ζητήματα».

Είναι γι αυτό, πρόσθεσε, «που παρέστη και η ανάγκη να λεχθεί ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση θεματική ίσως με περισσότερα στοιχεία για να μπορούμε να πούμε απόψεις».

Μέχρι σήμερα μένω σε τρία πράγματα, ανέφερε.

Πρώτον, είπε, «ελπίζω όσα συζητούνται ή γίνονται αποδεκτά από δικής μας πλευράς να συνάδουν με την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009».

Δεύτερον, πρόσθεσε, «ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο να υποχωρούμε εμείς έναντι τουρκικών θέσεων για να έχουμε συγκλίσεις για χάριν των συγκλίσεων και για χάριν ενός κλίματος προόδου που μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Και τρίτον, συμπλήρωσε, «η πληροφόρηση που έχουμε πρέπει να είναι τέτοια για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με εισηγήσεις».

«Από εκεί και πέρα, όλα απλώς βοηθούν μια συσκότιση, μια μη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου υπό την έννοια να συμβουλεύει τον Πρόεδρο και αν αυτό δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα δεν υπάρχει έννοια να συζητούμε», ανέφερε ο κ. Συλλούρης.

Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι αυτό έχει αλλάξει τώρα είπε ότι «δεν είναι μόνο να πάρουμε θέσεις πριν κατατεθούν και αυτές που κατατέθηκαν πρέπει να συζητηθούν και οι πιθανές συγκλίσεις ολικές ή μερικές πρέπει να συζητηθούν, διότι κανένας δεν μπορεί να θεωρεί παραδείγματος χάριν δεδομένο ότι θα γίνεται μια συζήτηση, θα ξέρουν όλοι πλην ημών και θα θεωρούμαστε και δεδομένοι στο τέλος της ημέρας για το τι θέση θα πάρουμε».

 

Πηγή: KYΠΕ