Ρεπορτάζ 24H: Άλσος Ηρώων ΕΛΔΥΚ (vid)


 Διαβάστε επίσης: Επανεξέταση των εξαιρέσεων για το κούρεμα

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Μέσα στη παγωνιά στο Άλσος  «Ηρώων ΕΛΔΥΚ» στη Λάρνακα πρόσκοποι, στρατιώτες , επίσημοι καλεσμένοι και κόσμος , τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή για τα αποκαλυπτήρια των Τιμητικών Πλακών με τα ονόματα των Πεσόντων και Αγνοουμένων Αξιωματικών και Οπλιτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.). 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, o Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος , ο Μητροπολίτης Κιτίου , ο πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου,  ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Γεώργιος Κουρή, ο Πρόεδρος Σ.Ε.Α.Λ Πανίκος Διομήδους οι οποίοι μέσα από τις ομιλίες τους , «αναβίωσαν» τον αγώνα των πεσόντων και Αγνοουμένων Αξιωματικών και Οπλιτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου για την ελευθερία του νησιού. 

Στην ομιλία του ο κ.Φωτίου αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνά το νησί μας αλλά και στην πίστη ότι θα καταφέρουμε να βγούμε δυνατή. Είναι ώρα είπε να εκμεταλλευτούμε την κρίση και όχι να την αφήσουμε να μας κερδίσει. «Ενωμένοι μπορούμε, φτάνει να το θελήσουμε και να το πιστέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας , Ανδρέας Λουρουτζιάτης, όπως και οι πρώην Δήμαρχοι , Γιώργος Λυκούργος και Ανδρέας Μωυσέως τιμήθηκαν για την προσφορά τους.

Η φλόγα άναψε , μπροστά από τις τιμητικές πλακέτες με τα ονόματα των Ηρώων και θα παραμείνει αναμένει , για να θυμίζει τους αγώνες των παλικαριών της ΕΛΔΥΚ στην μάχη για την Κύπρο. 

Ο Πρόεδρος Σ.Ε.Α.Λ Πανίκος Διομήδους μίλησε αποκλειστικά στην camera του 24h.com.cy, για τον αγώνα των ηρώων της ΕΛΔΥΚ , και δήλωσε έτοιμος να πολεμήσει ξανά για την πατρίδα εάν αυτό χρειαστεί.