Συνεχίζει ακάθεκτα και δυναμικά τον αγώνα της η Ε.ΚΥ.ΣΥ

{loadposition ba_textlink}

Δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι Λεμεσού απαιτώντας άμεση εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι Λεμεσού απαιτώντας άμεση εφαρμογή του ΓεΣΥ και επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στον τομέα της υγείας για τους ηλικιωμένους ιδιαίτερα.

Η εκδήλωση έγινε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Επαρχιακού Συνεδρίου της ΕΚΥΣΥ Λεμεσού που έγινε την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου.

Νέα μείωση των συντάξεων

Έντονη ήταν η κριτική και το κατηγορώ των συνέδρων για το ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει ακόμη μέχρι σήμερα να μειώνει τις συντάξεις αποκόπτοντας ή να μειώνοντας την μικρή επιταγή που δικαιούνταν οι συνταξιούχοι αφού έχει υπολογίσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ προερχόμενο από τόκους που πιθανόν να έχουν οι συνταξιούχοι από κάποιες καταθέσεις που υποχρεώθηκαν και φρόντισαν να έχουν για να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα τα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία το κράτος δεν μπορεί να επιλύσει. .

Όπως είναι γνωστό η ΕΚΥΣΥ υπέβαλε προς την Υπουργό εργασίας την απαίτηση να μην υπολογίζονται οι τόκοι μέχρι 1500 ευρώ ούτε η χορηγία από τον ΚΟΑΠ, ωστόσο η υπουργός δεν αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΚΥΣΥ και το κόψε – κόψε από τα δικαιώματα των χαμηλοσυνταξιούχων δεν έχει τέλος.

Οι συνταξιούχοι φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τους συνταξιούχους», «σεβασμός στα γηρατειά», «άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ», «δεν μπορούμε να περιμένουμε χρόνια για μια εξέταση ή εγχείρηση», κατέληξαν έξω από το Διοικητήριο Λεμεσού και έδωσαν σχετικό Υπόμνημα σε εκπρόσωπο του Επάρχου.

Στο Συνέδριο που προηγήθηκε της εκδήλωσης διαμαρτυρίας έγινε ομιλία από τον Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη, χαιρετισμός από την Αν. Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους και τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΠΕΟ Λεμεσού Δημήτρη Χριστοδούλου. Έκθεση για την Οργανωτική πορεία της ΕΚΥΣΥ κατέθεσε ο Ε.Γ. της ΕΚΥΣΥ Λεμεσού Παντελής Παντελίδης ενώ των εργασιών του συνεδρίου προέδρευσε το μέλος της Γραμματείας της ΕΚΥΣΥ Χριστόδουλος Χριστοφή.