Αντί για σπουδές προτιμούν την παράνομη εργασία φοιτητές στα κατεχόμενα

{loadposition ba_textlink}

Δηλώνουν φοιτητές και έρχονται στα κατεχόμενα για να φοιτήσουν σε παράνομα πανεπιστήμια, αλλά αντί για τις αίθουσες διδασκαλίας προτιμούν να εργαστούν ως παράνομοι εργάτες, σύμφωνα με τον “πρόεδρο” της ένωσης εμπόρων Κεμάλ Αλτουντσούογλου.

Η τ/κ εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» προβάλλει το θέμα με τίτλο “Με την φοιτητική ταυτότητα στην παράνομη εργασία” στο σημερινό της πρωτοσέλιδο και γράφει ότι αυξάνεται ο αριθμός αυτών που δηλώνουν ότι θα φοιτήσουν σε παράνομα πανεπιστήμια και αφού κάνουν την εγγραφή τους αρχίζουν να δουλεύουν ως παράνομοι εργάτες.

“Η κατάσταση αυτή προκαλεί κακό στην εικόνα” των παράνομων πανεπιστήμων αλλά θέτει και σε κίνδυνο και τους ίδιους τους παράνομους εργάτες αλλά και τους πολίτες αφού για να εργαστεί κάποιος στα κατεχόμενα χρειάζεται ιατρική εξέταση και συγκεκριμένη άδεια επαγγέλματος, σύμφωνα με τον Αλτουντσούογλου.

Είπε ακόμα ότι οι παράνομοι εργάτες εγγράφονται στα μαθήματα, δεν παρουσιάζονται στις διαλέξεις αλλά προτιμούν να εργάζονται κυρίως σε μπαρ, καφετέριες και οικοδομές.

Πηγή: KYΠΕ