Ανόρθωση: Να εκμεταλλευτεί… αυτό που θα της λείψει

{loadposition ba_textlink}

Ήδη ο κόουτς της «Μεγάλης Κυρίας», αναζητεί τον αντικαταστάτη του Ηράκλι Μαϊσουράτζε που συμπλήρωσε απαγορευμένο αριθμό καρτών και έτσι θα απουσιάσει. Επιλογές δεν υπάρχουν και πολλές, η μια φέρει τον Λαΐφη στα χαφ ενώ η άλλη ακούει στο όνομα του Πελέ ο οποίος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα κληθεί να βουτήξει στα βαθιά με την επιστροφή του. Φυσικά υπάρχει και η λύση του Ορλάντι, αλλά ο Ισπανός στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα έδειξε πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα ως επιτελικός.

Η έξοδος στην Ευρώπη αποτελεί τον ελάχιστο στόχο της ομάδας για φέτος και μόνο ως αποτυχία θα εκληφθεί το γεγονός να μην συμμετάσχει η ομάδα στην προκριματική φάση του Europa League.

Εάν θέλει λοιπόν η «Μεγάλη Κυρία» να επιστρέψει του χρόνου στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Στα επόμενα 6 παιχνίδια, η Ανόρθωση θα βγει εκτός «Αντώνης Παπαδόπουλος», μόνο για να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ. Με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, τότε θα είναι αγκαλιά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Σε αντίθετη περίπτωση, το γόητρο της ομάδας θα πληγεί για ακόμη μια χρονιά. Η Ανόρθωση, η πάλαι ποτέ πρέσβειρα της Κύπρου στην Ανόρθωση θα μείνει για 3η χρονιά εκτός από τα ευρωπαϊκά σαλόνια. Κάτι που έχει να συμβεί από τα μέσα της δεκαετίας του 80. Και μιλάμε για την ομάδα, που πρώτη ανέβασε το πήχη των απαιτήσεων, που το 1998 ανακηρύχθηκε μέσα στις 50 κορυφαίες της Ευρώπης και ήταν η πρώτη που συμμετείχε σε ομίλους και δη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του Champions League.

Θυμίζουμε πως η Ανόρθωση, στην περίπτωση που καταφέρει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, τότε θα κληθεί να εκτίσει και την ποινή των 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων, που κουβαλά από το 2012 και τον επεισοδιακό επαναληπτικό απέναντι στην Ντίλα Γκόρι.