Ε.ΚΥ.ΣΥ – Πασχαλινό Eπίδομα: Η κοροϊδία των συνταξιούχων εκ μέρους της κυβέρνησης συνεχίζεται

{loadposition ba_textlink}

Έντονη είναι η αντίδραση της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (Ε.ΚΥ.ΣΥ.) σε σχέση με το υποτιθέμενο Πασχαλινό επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Την αρχική ευφορία που επικράτησε μόλις ανακοινώθηκε το σχετικό “ωφέλημα”, διαδέχτηκε η απογοήτευση και η οργή αφού, όπως αναλύεται σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.ΚΥ.ΣΥ, το συγκεκριμένο δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης.

Αυτούσια η επιστολή αναφέρει :

“Για τέταρτη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η κοροϊδία από μέρους της κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους μας αναφορικά με το δικαίωμα που είχαν για το Πασχαλινό Επίδομα.
Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη ανακοινώνει ότι θα δώσει στους χαμηλοσυνταξιούχους το Πασχαλινό Επίδομα. Μάλιστα βγαίνει και η Υπουργός Εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και το ανακοινώνει.
Εκ πρώτης όψεως οι συνταξιούχοι εκφράζουν την ικανοποίηση τους και διαδίδεται η είδηση σε όλη την Κύπρο ότι η κυβέρνηση θα δώσει το Πασχαλινό Επίδομα έστω και μειωμένο δηλαδή €190 στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Ωστόσο, το πυροτέχνημα σε λίγο θα σβήσει και θα φανεί η γύμνια του όπως έγινε και με την «επανάσταση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής» που την ονόμασαν νομοθεσία για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που σχεδόν δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στους συνταξιούχους.
Αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη είναι εξειδικευμένη στα «πολύ καλά μελετημένα σχέδια» τα οποία ετοιμάζει με τρόπο ώστε να αποκλείεται η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων.
Το «πρώτο μελετημένο σχέδιο» – η πρώτη κοροϊδία έγινε με το Ε.Ε.Ε. (Έσχατο Εγγυημένο Εξευτελισμό της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων και των απλών ανθρώπων).
Συγκεκριμένα ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η κατώτατη σύνταξη είναι €336 το μήνα που μαζί με τη μικρή επιταγή που είναι €150, σύνολο ο συνταξιούχος δικαιούται €486, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα το καθόρισε στα €480!
Δηλαδή δεν δικαιούται σχεδόν κανένας χαμηλοσυνταξιούχος. Για το νοικοκυριό 2 ατόμων καθόρισε τα €720. Επίσης κανένας δεν είναι δικαιούχος.
Δεύτερη κοροϊδία – Πασχαλινό επίδομα
Σύνταξη συνταξιούχου €415,15
αν εργαζόταν
Σύνταξη της συζύγου 336,28
κατώτατη ———
€751,43
Καθόρισαν ως κριτήριο να μην υπερβαίνει τα €750 το οικογενειακό εισόδημα. Κατά συνέπεια δεν δικαιούται σχεδόν κανένα νοικοκυριό 2 ατόμων το πασχαλινό εκτός αν ακόμη ένας από τους δύο δεν πήρε ακόμη σύνταξη. Ακόμη φέτος στο ετήσιο εισόδημα θα υπολογιστούν και τα εισοδήματα από τόκους ή η χορηγία από τον ΚΟΑΠ με αποτέλεσμα και πάλι να μείνουν πρόσθετα άτομα που ενώ θα έπρεπε έστω και με τα μειωμένα κριτήρια να δικαιούνταν το πασχαλινό, να αποκλειστούν. Δηλαδή και πάλι ο αριθμός των δικαιούχων θα μειωθεί περαιτέρω.
Η κυβέρνηση έχει αφαιρέσει από τους συνταξιούχους και φέτος λόγω των κριτήριων για το Πασχαλινό Επίδομα άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Γενικά από την ημερομηνία που ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου μας η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει αφαιρέσει από τους χαμηλοσυνταξιούχους 300 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
Εμείς λέμε ξεκάθαρα προς τους κυβερνώντες: Ντροπή!
Να σταματήσει η κοροϊδία των χαμηλοσυνταξιούχων. Να σταματήσουν να παίζουν με τον πόνο και τη φτώχεια των ηλικιωμένων μας.”