Υπουργός Παιδείας: “Σημαντική η διαφύλαξη του εκπαιδευτικού πλούτου”

{loadposition ba_textlink}

Οδηγίες για την προετοιμασία πρότασης που θα αφορά τη συγκρότηση ενός τομέα εντοπισμού, διαφύλαξης και αξιοποίησης του υπό εξαφάνιση εκπαιδευτικού πλούτου, έχει δώσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε προλόγισμά του στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Κασουλίδη με τίτλο: «Πολιτική, Εκπαιδευτική Πολιτική και Διδασκαλικός Συνδικαλισμός στην Κύπρο (1960-1974)», ο κ. Καδής είπε ότι “η ύπαρξη των επιμέρους εκπαιδευτικών μουσείων σε σχολικούς χώρους αναδεικνύει ακόμη πιο έντονα την ανάγκη όπως υπάρξει ένας ξεχωριστός χώρος για την Ιστορία της Κυπριακής Εκπαίδευσης, ένας χώρος μάθησης, ένας χώρος μελέτης και έρευνας και, συνάμα, ένας χώρος στον οποίο θα μπορούμε να ανατρέξουμε για να τεκμηριώσουμε και να συνδέσουμε τις πολιτικές και τις ενέργειές μας με το ιστορικό μας παρελθόν”.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως αναμένει να έχει στα χέρια του “σύντομα την ανάλογη πρόταση για να προχωρήσουμε” και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνδρομή των εκπαιδευτικών οργανώσεων σε αυτή την προσπάθεια θα είναι μείζονος σημασίας.

Σε σχέση με το βιβλίο του Ανδρέα Κασουλίδη, ο κ. Καδής είπε ότι αυτό “φωτίζει μέσα από μια διαφορετική οπτική, την οπτική του εκπαιδευτικού κόσμου και ειδικότερα την οπτική της συλλογικής έκφρασης των δασκάλων, της ΠΟΕΔ, σε μια από τις πιο ευαίσθητες χρονικές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας”.

“Μια χρονική περίοδο στη διάρκεια της οποίας τίθενται τα θεμέλια της Κυπριακής Εκπαίδευσης, συγκροτούνται οι πρώτοι θεσμοί και θεσπίζονται οι πρώτες εκπαιδευτικές νομοθεσίες”, πρόσθεσε.

Πηγή: KYΠΕ