Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη και ο… Ράουφμαν! (vid)

{loadposition ba_textlink}

Συζητιέται πολύ στα κοινωνικά δίκτυα. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις της προεκλογικής περιόδου είχαμε χτες στα πλατό του ΣΙΓΜΑ στη μεσημβρινή εκπομπή του Νικήτα Κυριάκου. Το θέμα ήταν ο απολογισμός της εσωτερικής διακυβέρνησης Αναστασιάδη και η διάσκεψη του Προέδρου το προηγούμενο βράδυ. Παρόλα αυτά, όπως δυστυχώς συμβαίνει συνήθως, η συζήτηση επικεντρωνόταν από πολλούς παρισταμένους στην… προηγούμενη διακυβέρνηση, για να έρθει το ξέσπασμα του κ. Χριστοφίδη εκ μέρους του ΑΚΕΛ, θυμίζοντας τη γνωστή φράση της πάλε ποτέ φοβερής σειράς του ΣΙΓΜΑ “Στο παρά πέντε”, “ο Ράουφμαν, τζαι ο Ράουφμαν, τζαι ο Ράουφμαν”, η οποία μετατράπηκε στο “ο Χριστόφιας, τζαι ο Χριστόφιας, τζαι ο Χριστόφιας”.Υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έχει κριθεί από το λαό σε δύο εκλογές και τώρα κάνουμε τον απολογισμό της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Σημειώνουμε επίσης την αναφορά ότι η Κύπρος πρέπει να είναι η μόνη χώρα που συζητώντας τα πεπραγμένα του Προέδρου σχολιάζουμε… άλλη κυβέρνηση.

Πέρα από το ενδιαφέρον της… έμπνευσης, επιλέγουμε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση για άλλο, πολύ σοβαρό λόγο: μέσα σε λίγα λεπτά δόθηκε μια ρεαλιστική και αντιπροσωπευτική εικόνα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Χωρίς ωραιοποιήσεις και φτιασιδώματα. Από τα “δεσμεύομαι” και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, στα πραγματικά κοινωνικά αποτελέσματα του μνημονίου.

Και την απαράδεκτη Προεδρική τοποθέτηση ότι τα περί μετανάστευσης των Κυπρίων είναι… μύθος!

Δείτε το σχετικό απόσπασμα