Κύριε Πρόεδρε των Κυβερνητικών Γιατρών σοβαρολογείτε; Μην τρελαθούμε κιόλας…

{loadposition ba_textlink}

Με αφορμή τη σύλληψη δυο κυβερνητικών γιατρών, σε σχέση με υπό διερεύνηση υπόθεση χρηματισμού, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) κ. Σωτήρης Κούμας ήταν καλεσμένος της Αθηνάς Βιολάρη σήμερα Σάββατο, στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ.
Συγνώμη κ. Κούμα, αλλά ήταν επιεικώς προκλητική η δήλωσή σας πως το κράτος πρέπει να δώσει κίνητρα στους γιατρούς, για να μη φτάνουν στο σημείο να παίρνουν φακελάκια!

Σοβαρολογούμε δηλαδή;

Αν οι γιατροί του δημοσίου δεν είναι ικανοποιημένοι με τις μηνιαίες απολαβές τους υπάρχει και η επιλογή του ιδιωτικού τομέα. Το να δεκάζονται σαν δημόσιοι λειτουργοί δεν είναι η δέουσα λύση.
Υποθέσεις στις οποίες διαφαίνεται χρηματισμός ιατρών των δημοσίων νοσηλευτηρίων και η δεδομένη περίπτωση με συλλήψεις γιατρών θα πρέπει να καταδικάζονται έντονα από την ΠΑΣΥΚΙ και όχι να δικαιολογούνται με προκλητικούς ισχυρισμούς.

Είναι ευρέως γνωστό ότι στο χώρο της υγείας υπάρχουν «συμπεριφορές» που δεν είναι αυτές που θα έπρεπε. Ας «ανοίξει» επιτέλους η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κ. Γιαννάκη τις υποθέσεις δεκασμού, διαφθοράς και σήψης στο χώρο της υγείας. Το κεφάλαιο «φακελάκια» σε γιατρούς του δημοσίου δεν αποτελεί ούτε νέο, ούτε άγνωστο κεφάλαιο στους αρμόδιους στο Υπουργείο. Να τονίσουμε ότι όποτε αναδεικνύεται το θέμα αυτό, πρέπει να απαιτείται από τις αρμόδιες αρχές, όπως διερευνήσουν και να αποδώσουν ευθύνες εκεί που υπάρχουν αν υπάρχουν.

Να πούμε επίσης ότι αυτό το θέμα αναδεικνύεται περιοδικά είτε με καταγγελίες από ασθενείς είτε μέσω πληροφοριών που έχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε ακόμα μετά από δηλώσεις αρμοδίων προσώπων, ακόμα και από τον Υπουργό.

Δυστυχώς μέχρι τώρα, δεν έχουμε δει ποτέ να τιμωρείται κάποιος. Ενώ υπάρχουν καταγγελίες, ανακοινώσεις, δηλώσεις ότι γιατροί παίρνουν φακελάκια ή χρηματίζονται – απτό παράδειγμα οι δυο πρόσφατες συλλήψεις – δεν είδαμε απόδοση ευθυνών στην πράξη.

Κλείνοντας, θέλω να σας ρωτήσω προσωπικά κ. Κούμα, με βάση τη πρωινή σας απαράδεκτη δήλωση : πόσος είναι ο μηνιαίος μισθός του κ. Κυαμίδη σαν Διευθυντής του Τμήματος του στο ΓΝΛ και σαν Εκτελεστικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και δεν θεωρείται ικανοποιητικός;

Μην τρελαθούμε κιόλας…