ΠΑΣΥΔΥ: “Συνέχιση προσπαθειών για βελτίωση εργασιακών συνθηκών νοσηλευτών”

{loadposition ba_textlink}

Σε συνέχιση της προσπάθειας για βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, επαρκή στελέχωση, αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος τυ νοσηλευτή ως προς την εργασιακή κατάσταση καθώς και την ένταξη του επαγγέλματος στην επιστημονική πυραμίδα καλεί η ΠΑΣΥΔΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ με την ευκαιρία της 12ης Μαΐου, Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών , αναφέρεται ότι οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, παρά τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες, αγωνίζονται άοκνα καθημερινά προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στην κοινωνία και στους πολίτες της Κύπρου.

Οι επιπτώσεις στην υγεία – είναι δραματικές και πηγάζουν από τα σοβαρότατα προβλήματα που ταλανίζουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια συμπεριλαμβανομένης της υποστελέχωσης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι νοσηλευτές αποτελούν τον πυρήνα για την επίτευξη της καλύτερης ισορροπίας, όσον αφορά την ποιότητα της φροντίδας στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας, στην περίθαλψη και στην αποτελεσματικότητα του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι συνεχείς αποφάσεις που παίρνει ο Νοσηλευτής μέσα στα πλαίσια της καθημερινής του πρακτικής μπορεί να συμβάλουν σημαντικά στην βελτίωση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας ανθεκτικών, ευέλικτων και ισχυρών συστημάτων υγείας.

Φέτος το θέμα των εκδηλώσεων διεθνώς έχει τίτλο: «Νοσηλευτές: Δύναμη Αλλαγής-Βελτιώνοντας την Ευελιξία και την Προσαρμοστικότητα των Συστημάτων Υγείας».

Πηγή: KYΠΕ