Αποκλείστηκε, αλλά… κέρδισε, γιατί δεν λύγισε

Δεν φτάνει συχνά κυπριακή ομάδα στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Για την ακρίβεια, ήταν η πρώτη φορά που έφτασε κάποια ομάδα μας ως εκεί. Κι όμως μετά τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ έβλεπες απογοήτευση και κατήφεια στο πρόσωπα των παικτών του ΑΠΟΕΛ που είχαν πιστέψει στο όνειρο, είχαν πιστέψει πως μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο στην Ευρώπη, μολονότι ήδη έχουν κάνει υπέρβαση με την πορεία τους.

Κι αυτό είναι σπουδαίο κέρδος για τους «γαλαζοκίτρινους», ίσως και σπουδαιότερο από την πορεία τους αυτή καθ’ αυτή: η πίστη τους ότι μπορούσαν να συνεχίσουν παρακάτω και η απογοήτευσή τους από τον αποκλεισμό.

Όμως ο ΑΠΟΕΛ ήδη πέτυχε περισσότερα από όσα ανέμεναν οι περισσότεροι όταν ξεκινούσε η ευρωπαϊκή περιπέτειά του το καλοκαίρι. Πέρασε από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ως πρώτος, αφήνοντας πίσω του το φαβορί (Ολυμπιακός), το οποίο μάλιστα κέρδισε δύο φορές. Έκανε το μπαμ στη φάση των «32», αποκλείοντας μία από τις ομάδες που στόχευαν στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Απέναντι στην Άντερλεχτ ο ΑΠΟΕΛ λύγισε. Οι αριθμοί λένε ότι έχασε και τα δύο παιχνίδια από τους Βέλγους, αλλά η εικόνα του ήταν διαφορετική. Και στα δύο ματς πάλεψε μέχρι τέλους, μολονότι έχασε. Ειδικά στη ρεβάνς ήταν εντυπωσιακή η επιμονή των παικτών του να παλέψουν για το καλύτερο, ακόμη και μετά το 1-0 στο 65’, όταν πλέον χρειάζονταν δύο γκολ.

Η Άντερλεχτ αποδείχτηκε εξαιρετική ομάδα και έδειξε αυτό που λέγαμε πριν από τα παιχνίδια: την εμπειρία της στην Ευρώπη. Στο πρώτο εικοσάλεπτο της ρεβάνς «έλιωσε» τον ΑΠΟΕΛ και προσπάθησε να «σκοτώσει» την πρόκριση οριστικά. Δεν τα κατάφερε εξ’ αιτίας του MVP Βάτερμαν και στη συνέχεια οι «γαλαζοκίτρινοι» άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήταν αρκετό αυτό για να γίνει η ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση. Ήταν όμως αρκετό για να κερδίσουν το χειροκρότημα των οπαδών τους για την προσπάθειά τους μέχρι τέλους, σε ένα παιχνίδι με απουσίες που θα λύγισαν οποιαδήποτε ομάδα… Στο φινάλε αποκλείστηκε, αλλά… κέρδισε. Κέρδισε ακόμη μεγαλύτερο χειροκρότημα, γιατί δεν λύγισε και πάλεψε.

Διαβάστε επίσης: Ντε Καμάργκο-Τσάμπιονς Λιγκ