Υπ. Οικονομικών: «Θα κινηθούν διαδικασίες για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που κατείχαν κομματικό αξίωμα»

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, θα ζητήσει συμπληρωματική γνωμάτευση στο θέμα που αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι κατέχουν κομματικό αξίωμα.


Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης έκανε σαφές ότι το όλο θέμα θα πάρει την οδό του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον Υπουργό το θέμα αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και ο ίδιος προτίθεται να κινηθεί αναλόγως για τις δεκάδες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι παρανομούσαν.
«Λυπούμαι για αυτή την εξέλιξη. Είναι κατάληξη όχι ως πολιτικής επιλογής αλλά υποχρέωσης» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών ο οποίος αναφέρθηκε σε υπάλληλο ο οποίος παρανομούσε έως το 2015 ενώ πλέον έχει εξασφαλίσει την σχετική άδεια.
Παράλληλα σε επιστολή που έστειλε ο Κώστας Κληρίδης ως απάντηση στη λίστα που έστειλε ο Χάρης Γεωργιάδης με 39 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που κατέχουν σύμφωνα, πάντοτε με τον ίδιο κομματικά αξιώματα τόνισε την πλήρη διαφωνία του με τον Υπουργό Οικονομικών σε ότι αφορά την προσέγγιση αλλά και τη διαπίστωση του κ. Χάρη Γεωργιάδη ότι δηλαδή η κατοχή κομματικής θέσης από δημόσιους υπαλλήλους ήταν διαχρονικά γνωστή στις αρχές και γινόταν ανεκτή.
Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο νόμος του 2015 σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνευθεί ότι επιτρέπει τη συμμετοχή των δημόσιων υπαλλήλων σε κομματικά όργανα χωρίς την εξασφάλιση άδειας από την ΕΔΥ.