“Ξήλωσαν” σπείρα κλοπής αυτοκινήτων

Οι δυο νεαροί παραδέχθηκαν ότι έκλεβαν και πωλούσαν για παλιοσίδερα παλαιά αυτοκίνητα, και τα περισσότερα από αυτά ήταν διπλοκάμπινα.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Γεωργίου, μετά από πληροφορία που λήφθηκε την περασμένη Τρίτη, η Αστυνομία εντόπισε συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο θα πουλούσε ένα παλιό διπλοκάμπινο σε έμπορο μετάλλων. Ανακρινόμενο, το πρόσωπο αυτό ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για κλοπιμαίο αυτοκίνητο και ότι το παρέλαβε από 32χρονο οδηγό ρυμουλκού, ο οποίος συνελήφθηκε και κατονόμασε τον 30χρονο ως συνεργάτη του.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και του 30χρονου, ο οποίος παραδέχθηκε πως τους τελευταίους 3 μήνες έκλεψε συνολικά 8 παλαιού τύπου αυτοκίνητα, καθώς και μια γεννήτρια, από τα χωριά Πισσούρι και Παραμάλι. Ακολούθως, με τη βοήθεια του 32χρονου, μετέφερε τα αυτοκίνητα και τα πουλούσε σε ανυποψίαστους εμπόρους μετάλλων, ισχυριζόμενος ότι ήταν ο ιδιοκτήτης τους.

Εναντίον των δυο υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής αυτοκινήτων, πλαστοπροσωπίας, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.